Yeni Citroen C4 Cactus crossover stilini terk edecek

Ototeknikveri     27 Haziran 2017 01:54

Citroen C4 Cactus SUV, Aircross modellerine yer bırakmak amacıyla yeniden stillendirilecek.

Yeni Citroen C4 Cactus crossover stilini terk edecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Citroen yeni ve iddialı bir C4 Cactus versiyonu hazırlıyor. Otomobil crossover stilinden daha geleneksel bir hatchback otomobile dönüşecek. Son yayınlanan resimler otomobilin nasıl görüneceğini ortaya koyuyor. C3 Aircross ve C5 Aircross nedeniyle şu anki C4 Cactus firmanın portföyü içerisinde konumunu değiştirecek. Yeni modeller firmanın süpermini ve orta boy SUV ihtiyacını zaten gideriyor. Citroen CEO’su Linda Jackson yenilenen model için “C4 Cactus ömrünün yarısını tamamladı ve güncelleniyor. Model son değişikliklerle birlikte temel model stratejimize daha da uyumlu hale gelecek. Biliyorsunuz Citroen’de hiç bir zaman sıradan ve geleneksel bir şey yapmayız” dedi.

 

Cactus modelinin yaşlanan C4 hatchback’in yanında konumlanması bekleniyor. Şu an piyasada olan C4 jenerasyonu 2011 yılından beri satışta. Ürün Planlama Yöneticisi Xavier Peugeot C4 için “Yeni bir model yaratmak istiyoruz ancak bu stratejimiz ile uyumlu olmalı. Yeni modelin iddialı, verimli ve konforlu olmasını istiyoruz. Bir yıldan kısa bir süre içinde bunun detaylarını açıklayacağız. Cactus ruhunu korumak istiyoruz ancak bu kez özellikle konfora daha fazla odaklanacağız” dedi.

 

Resimde de görüldüğü üzere, otomobil cesur stilinden vazgeçmiyor ancak artık daha alçak olacak ve SUV görünümünden biraz uzaklaşacak. Yanlardaki Airbump’lar şu anki modelin önemli bir özelliği ancak yeni Cactus’te bunların yer alması beklenmiyor.

 

Xavier Peugeot, Airbump gibi bazı özelliklerde takılı kalmanın anlamsız olduğunu, modellere, segmentlere ve bölgelere göre farklı ve yeni şeyler denemeleri gerektiğini belirtiyor. Peugeot ayrıca önümüzdeki aylarda Airbump özelliğini farklı şekillerde kullanan yeni otomobiller duyuracaklarını açıkladı.

 

Güncellenen Cactus aynı zamanda Citroen’in yeni “Progressive Hydraulic Cushion” süspansiyon sistemine sahip ilk otomobil olacak.

Son Güncelleme : 28 Haziran 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo