Yeni 2018 BMW X3 Özellikleri ve Detayları

Ototeknikveri     27 Haziran 2017 07:13

BMW X3, tamamen yenilenen üçüncü nesli ile Audi Q5, Volvo XC60 ve Mercedes GLC karşısında başarı arayacak.

Yeni 2018 BMW X3 Özellikleri ve Detayları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW X3, 2003 yılında orta boy SAV (Spor Aktivite Taşıtı) segmentini yaratan otomobildi. O zamandan bu yana BMW iki model jenerasyonu ile 1.5 milyon adetten fazla X3 sattı. Şimdi yeni BMW X3 bu başarı hikayesinde daha da çarpıcı ve dinamik tasarım dili, güçlü ve verimli güç aktarım sistemleri ve lüks özellikleri ile yeni bir sayfa açıyor. Başarılı X ailesinin tüm üyeleri gibi, yeni model her tip yüzeyde sınırsız günlük kullanım kolaylıkları ve sürüş kalitesi sunuyor. 

 

Daha şık tasarım ve üç model versiyonu

BMW X3’ün üçüncü nesli selefinin izinden giderek haşin off-road görünümü ile sportif duruşu birleştiriyor. Alışıldık boyutlarını koruması, çok kısa ön ve arka sarkıntıları ve ön – arka akslar arasında 50:50 mükemmel ağırlık dağıtımı önemli özellikleri arasında. Model böbrek şekilli ön panjur ve bir BMW X modelinde ilk kez kullanılan altıgen tasarımlı sis lambalarına sahip. Arkada lamba yuvaları (üç boyutlu görünüm ve opsiyonel full LED teknolojisi), aşağı doğru eğimli tavan spoyleri ve ikiz egzoz boruları otomobilin kaslı yapısını tamamlıyor.

Xline, M Sport ve Luxury Line donanım seviyeleri ve BMW Individual özellikleri sayesinde BMW X3 müşterilerin kişisel isteklerine daha da başarılı şekilde adapte edilebiliyor. Standart 18 inç hafif alaşım tekerleklere ek olarak (daha önce 17 inç), müşteriler 21 inç’e kadar çıkan tekerlek/lastik kombinasyonları arasından seçim yapabiliyor. Çok çeşitli dış cephe özelliklerinin yanı sıra, üç donanım seviyesi otomobilin iç kabininde de ambiyansı farklılaştıran temalar kullanıyor. Yeni BMW X3’ün iç kabini rakipsiz özelliklere ve materyal kalitesine sahi ve selefinden çok daha lüks. Konfor seviyesi üç bölgeli otomatik klima kontrolü, Ambient Air paketi, aktif koltuk havalandırması, 40:20:40 katlanabilir/ayrılabilir arka koltukların kargo fonksiyonu ve panoramik cam tavan ile daha da artıyor, kabin ferah ve aydınlık bir ortam sunuyor.

Bir diğer yeni donanım özelliği ise opsiyonel Display Key. Bu özellik sadece BMW X3’ün radyo uzaktan kumanda ile açma/kilitleme işlevlerini yerine getirmekle kalmıyor, aynı zamanda otomobilin durumu hakkında bilgi veriyor ve ısıtma gibi fonksiyonlar da kontrol edilebiliyor. 

Dinamik keskinliğin ve biniş konforunun optimize edilmiş kombinasyonu

BMW mühendisleri sürüş dinamiklerini, direksiyonel stabiliteyi ve sürüş hissini geliştirmek için önemli şasi modifikasyonları yaptılar. Yeni BMW X3 selefinden daha da sportif, aynı zamanda mükemmel biniş konforu sunuyor. Şasi seçenekleri M Sport süspansiyon, Dinamik Amortisör Kontrolü, M Sport frenler ve değişken spor direksiyonu da içeriyor.

 

Daha da verimli motor seçenekleri, akıllı ve hafif tasarım

Modelin çıkışıyla birlikte iki dizel motor ve üç benzinli motor seçeneği sunulacak. 265 kW/360 hp BMW X3 M40i (ortalama yakıt tüketimi: 8.4 – 8.2 l/100 km, CO2 emisyonu: 193 – 188 g/km), X3 serisinin ilk M Performance otomobili olacak ve yanına ikinci benzinli model BMW X3 xDrive30i 185 kW/252 hp (ortalama yaktı tüketimi: 7.4 l/100 km, CO2 emisyonları: 168 g/km) modeli de katılacak. 

İki dizel model ise BMW X3 xDrive20d 140 kW/190 hp (ortalama yakıt tüketimi: 5.4 – 5.0 l/100 km, ortalama CO2 emisyonu: 142 – 132 g/km) ve BMW X3 xDrive30d 195 kW/265 hp (ortalama yakıt tüketimi: 6.0 – 5.7 l/100 km, CO2 emisyonu: 158 – 149 g/km). 

 

135 kW/184 hp BMW X3 20i (ortalama yakıt tüketimi: 7.4 – 7.2 l/100 km, CO2 emisyonu: 169 – 165 g/km) ve dört çekişli ya da arkadan çekişli (Avrupa’da sunulmuyor) sürüş sistemi seçeneği yeni X3’ün piyasaya çıkışından kısa süre sonra gelecek. Tüm motor versiyonları standart olarak sekiz vitesli Steptronic şanzımanla sunulacak. 

Yeni BMW X3 için uygulanan BMW Efficient Dynamics geliştirme stratejisi hem yakıt ekonomisi açısından optimize edilmiş güç aktarım mekanizmaları hem de akıllı ve hafif yapılı tasarım önlemlerini içeriyro. Örneğin, motor ve süspansiyonda alüminyum bileşenlerin artan kullanımı ağırlığı azaltıyor. Sonuç olarak, yeni BMW X3 önceki modellerden 55 kg daha hafif. Ayrıca yeni X3 sınıf lideri bir hava sürükleme katsayısına (Cd) sahip: 0.29. 

 

BMW ConnectedDrive: yarı-otonom sürüş ve modern bağlanabilirlik sistemleri

Opsiyonel olarak BMW Personal CoPilot’un sürüş yardımı ve otomatik sürüşe odaklanan özellikleri ile donatılan yeni BMW X3 en yeni nesil Aktif Seyir Kontrolü ve Driving Assistant Plus güvenlik paketi ve bunlar dahilinde direksiyon ve şerit kontrol asistanı, şerit değiştirme asistanı, şerit koruma asistanı ve yan darbe koruması özelliklerine sahip oluyor. Bu kapsamlı sistemler yeni BMW X3 ile rakipleri arasındaki farkı açıyor. 

BMW Personal CoPilot sürüş yardım sistemlerinin yanı sıra, BMW ConnectedDrive’ın ikinci ayağını sisteme bağlı servisler ve uygulamalar oluşturuyor. Sonuç olarak, yeni BMW X3 aynı zamanda BMW Connected ile geliyor. Open Mobility Cloud platformu sayesinde otomobil akılı telefonlar ve akıllı saatler gibi pek çok mobil cihazla kusursuz şekilde entegre olabiliyor ve dijital hayatı kokpite taşıyor. Bu sayede örneğin kullanıcının takvim girdileri akıllı telefondan otomobile aktarılabiliyor, bu girdiler navigasyon sistemine otomatik olarak destinasyon biçiminde eklenebiliyor ve yolculuk için en iyi kalkış zamanı belirlenebiliyor.

 

Jest kontrolü çeşitli navigasyon ve multimedya sistemi fonksiyonlarının sezgisel olarak parmak ve el hareketleri ile kontrol edilebilmesini sağlıyor. Bu arada opsiyonel Ses Asistanı sürücüye günlük konuşma diliyle komut verme şansı sunuyor ve komutları uyguluyor. Opsiyonel Head-Up Display ise en önemli sürüşle ilgili bilgileri doğrudan sürücünün görüş hizasında görüntülüyor. Yeni BMW X3’teki Head-Up Display grafikleri, çözünürlüğü ve görüntü seçenekleri ile segmentinde benzersiz.

Son Güncelleme : 28 Haziran 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo