Opel Insignia Ailesinde Yenilikler

Ototeknikveri     30 Haziran 2017 02:58

Opel Insignia Country Tourer ve yeni kişiselleştirme Konsepti Opel Exclusive siparişe açıldı

Opel Insignia Ailesinde Yenilikler
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Opel Insignia Country Tourer, bu yılki Frankfurt Motor Show'da dünya prömiyerini gerçekleştirecek (IAA, 12 - 24 Eylül) ve kısa bir süre sonra bayilerde olacak. Off-road yetenekleriyle donatılmış ve opsiyonel tork yönlendirmeli dört çekişli sürüş sistemine sahip otomobil şimdiden siparişe açıldı. Insignia Country Tourer 34.885 euro giriş fiyatı ile satılıyor.

 

Yeni en üst düzey model geniş bir dizi yeni teknoloji ve sürüş yardım sistemleriyle geliyor. Standart donanım arasında ultra modern FlexRide premium şasi, Yokuş Kalkış Asistanı, Opel Eye ön kamera, Çarpışma Uyarısı, Yaya Tespiti, Otomatik Şehir Acil Durum Freni, Şeritten Ayrılma Uyarısı ve otomatik direksiyon düzeltme fonksiyonu ile Şerit Koruma Asistanı, Takip Mesafesi Sinyali, Uzun Far Asistanı ve tünel tanıma özellikli otomatik kısa farlar bulunuyor. Önemli konfor özellikleri arasında ise iki bölgeli klima kontrolü, Anahtarsız Giriş ve Başlatma, ayrıca çok kademeli ayarlanabilir konfor koltukları sayılabilir. Insignia Country Tourer yolcuları Apple CarPlay, Android Auto ve Radio R 4.0 IntelliLink özellikleri ile en iyi bağlanabilirlik özelliklerine erişebiliyor. Kişisel bağlanabilirlik ve hizmet asistanı Opel OnStar ve otel odası rezervasyonu, parl yeri arama gibi özellikler sunan OnStar hizmetleri standart olarak geliyor. 

 

Yeni Insignia Country Tourer ile aynı zamanda Opel Exclusive de piyasaya çıktı. Kişiselleştirme konsepti Insignia alıcılarına tam olarak istedikleri rengi seçme imkanı veriyor. Başlangıç olarak standart renk portföyü 15 ilave ton ile genişletilecek ve kısa süre sonra Opel sınırsız seçenek sunmaya başlayacak. Müşterilerin favori rujları, çocuklarının göz rengi ya da koyu mavi bir akşam gökyüzü fotoğrafındaki renkler istenilen renk için örnek olarak kullanılıp otomobile uygulanabilecek. Siyah Paketi, Exclusive modeline parlak siyah Opel ön panjur çubuğu ve pencere çerçevesi şeritleri, dış aynalar ve pek çok başka özellikle ekstra sportif bir dokunuş sunuyor. Bir dizi hafif alaşım jant arasından da seçim yapılabiliyor. Exclusive versiyonu yakında daha da geniş deri iç kabin seçenekleri ve dekoratif tasarım bileşenleri ile sunulacak. Ek olarak, Exclusive modeliyle sipariş edilen her bir Insignia çok sayıda standart özelliğe sahip olacak. Bunlar arasında Navi 900 IntelliLink ve 8 inç renkli dokunmatik ekran, Solar Protect ısı emici kaplama, inovatif IntelliLux LED matriks lambalar bulunuyor. Bu donanıma sahip bir Insignia Country Tourer Exclusive modeli 35.885 euro’dan başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor. 

 

Sağlam kaporta, konforlu iç kabin

Yeni Opel Insignia Country Tourer kardeşleri ile aynı özelliklere sahip; sportif, elegan, tamamen yeni, hafif mimarili, modern sürüş yardım sistemleri ve inovatif teknolojiler ile donatılmış. 

 

Çıkıntılı, yatay ön panjur ve ince farlar geniş ve yatay bir görsel etki bırakıyor. Gümüş renkli koruyucu plakalar ise otomobilin sağlam duruşunu vurgulamak için yola daha yakın gösteriyor. Alt fasya, tekerlek kemerleri ve alt yan kısımlardaki siyah koruyucu kaplamalar otomobilin güçlü duruşunu daha da vurguluyor. Tıpkı ön kısım gibi, arka kısım da ikili egzoz boruları ve koruyucu plaka gibi özelliklerle otomobilin maceraperest tarzını yansıtıyor.

 

Yeni Insignia Country Tourer aynı zamanda çok pratik. Yüklemeyi olabildiğince kolaylaştırmak için, bagaj kapağı 455 euro ek fiyatla dokunmadan açılabilme özelliğine sahip olabiliyor. Anahtarsız Açma ve Başlatma özelliği ile birlikte, arka tamponun altına doğru basit bir tekme hareketi bagaj kapağını açmak ve kapatmak için yeterli oluyor. 

 

Yükleme alanı kapasitesini 1665 litreye çıkartmak için, yeni Insignia Country Tourer standart 40/20/40 katlanabilir arka koltuklar farklı yükleme alanı konfigürasyonları sağlıyor. Arka koltuk sırası bagaj yakınındaki buton ile katlanabiliyor. Standart çatı rayları sadece maceraperest görünümü vurgulamakla kalmıyor, aynı zamanda yeni Insignia Country Tourer’in uygulama spektrumunu geniletiyor. Portbagajda 100 kilograma kadar yük taşınabiliyor. İç kabinde sürücü ve özellikle arka yolcular geniş alandan faydalanabiliyor. Sürücü ve ön yolcu için isteğe bağlı havalandırmalı ve masaj fonksiyonlu, AGR (Sağlıklı Sırtlar için Kampanya) sertifikalı ergonomik koltuklar (690 €) sayesinde en üst düzeyde konfor sağlanıyor.

 

Tüm araziler için: Öncü güç aktarım ve şasi teknolojileri

Yeni Opel Insignia Country Tourer, güçlü turbo benzinli ve dizel motorları ile iddialı. En üst seviyede, 191 kW / 260 hp'lik (NEDC yakıt tüketimi: kentsel 11.5 l / 100 km, şehir dışı 7.3 l / 100 km, ortalama 8.9 l / 100 km, CO2; 203 g/km) 2.0 litre turbo benzinli direkt enjeksiyonlu motor bulunuyor. Bu motor yeni sekiz hızlı otomatik şanzıman ve son teknoloji Twinster dört tekerden çekiş sistemiyle çalışıyor. En güçlü dizel ise 125 kW/170 hp 2.0 litre, bu motor da opsiyonel dört çekişli sürüş sistemiyle çalışıyor (yakıt tüketimi: kentsel 8,4 l / 100 km, şehir dışı 5,4 l / 100 km, ortalama 6,5 l / 100 km, 172 g / km CO2). Dizel seçenekler arasına gelecekte daha da güçlü bir motor daha eklenecek.

 

25 mm ilave yerden yükseklik, tork yönlendirmeli inovatif dört tekerlekten çekiş sistemi ve yeni beş bağlantılı arka süspansiyon ile, Insignia Country Tourer kullanıcılarını asfalt yollardan ayrılmaya teşvik ediyor. Arka tekerleklere eşit miktarda tork ileten geleneksel arka diferansiyelin yerine, Opel Insignia Country Tourer, yol ya da hava durumuna bakılmaksızın, ihtiyaca göre her tekerleğe daha kişisel ve hassas bir güç iletimi sağlayan iki elektrik kontrollü çoklu plakalı debriyaja sahip. Yüksek hızlarla girilen keskin virajlarda dışa savrulmayı önlemek için, sistem hızlanma ve direksiyon hareketine göre, dış arka tekerleğe daha fazla tork gönderiyor. Bu, sürücü müdahalesi olmaksızın ve çok kısa sürede gerçekleşiyor ve aracı stabilize ediyor. Ayrıca, Insignia sürücünün komutlarına daha hızlı ve hassas şekilde cevap veriyor, bu nötr araç davranışı ile sonuçlanarak, ne olursa olsun otomobilin sürücüye daha istikrarlı ve yönlendirilebilir olmasını sağlıyor.

 

Daha da iyileştirilmiş FlexRide şasi optimal, duruma bağlı sürüş davranışının temelini oluşturuyor. Sistem, amortisörleri, direksiyonu, gaz kelebeği tepkisini ve geçiş noktalarını (otomatik şanzımanlarda) bağımsız olarak veya sürücü tarafından seçilebilen 'Standart', 'Spor' veya 'Tur' modlarına göre uyarlıyor. Yeni 'Sürüş Modu Kontrolü' yazılımı uyarlanabilir şasinin kalbi ve ruhunu oluşturuyor. Yazılım sürekli olarak sensörler ve ayarlar tarafından sağlanan bilgileri analiz ediyor ve bireysel sürüş tarzını tanıyor.

 

Başlangıçta, motor yelpazesi altı ileri manuel veya sekiz hızlı otomatik şanzımanla çalışan, önden çekişli, 125 kW/170 hp 2.0 itre dizel motor ile tamamlanacak (yakıt tüketimi: şehir içi 7.6 - 7.1 l/100 km, şehir dışı 5.0 - 4.6 l/100 km, ortalama 6.0 - 5.5 l/100 km, 157 - 145 g/km CO2). Seçenekler arasında 121 kW/165 hp 1.5 litre Direkt Enjeksiyonlu Turbo motor da yer alacak. Bu motor ise 6 vitesli manuel ya da otomatik şanzımanla çalışıyor (yakıt tüketimi: şehir içi 8.0 - 7.9 l/100 km, şehir dışı 5.7 - 5.6 l/100 km, ortalama 6.5 - 6.4 l/100 km, 149 - 147 g/km CO2). 

 

Hiç kimseye benzemiyor: Insignia à la Opel Exclusive

Gerçekten benzersiz Insignia Country Tourer, Sports Tourer veya Grand Sport'ı kullanmak isteyenler, neredeyse sınırsız tasarım seçeneklerine sahip olacaklar. Yeni sihirli formül Opel Exclusive olarak adlandırılıyor ve buna kişiselleştirilmiş dış renkler de dahil. Geleceğin müşterileri, yalnızca normal renklerden ve özel bir renk koleksiyonundan seçim yapmakla sınırlı olmayacak, otomobillerine diledikleri herhangi bir renk tonunu uygulayabilecekler. Gerekli olan tek şey somut bir örnek, mesela bu bir fotoğraf ya da kravattan seçilecek bir renk tonu olabilir. Hayallerdeki rengi oluşturmak için tek başına renk kodu da yeterli olabilecek.

Tek renk saflığından klasik metalik veya parlak sedef kaplamalara kadar her şey mümkün. Ayrıca, normalde transparan olan lake de renklendirilerek örneğin kırmızı tonları çok daha zengin ve derin hale getirilebiliyor.

Buna ek olarak, Insignia'nın gelecekteki müşterileri özel hafif alaşım jant tasarımları arasından seçim yapabilecek ve Siyah Paketi'ni seçebilecek. Bu paketle, ön panjur çubuğu, pencere çerçevesi şeritleri ve istenirse dış aynalar da dahil olmak üzere otomobilin bazı kısımları sportif karakterini daha da vurgulayan parlak siyah kaplama ile süslenebiliyor.

Özel servis: Exclusive programın bir parçası olarak müşteriler, araçlarını dijital 4K showroomda ultra yüksek çözünürlüklü olarak görebiliyor ve konfigüre edebiliyor. Böylece yeni, benzersiz otomobillerini tam önünde duruyormuş gibi deneyimleyebiliyorlar. Buna ek olarak, akıllı telefon veya tablet kullanıcıları, rüyalarındaki otomobillerini her zaman ve her yerde tasarlamak için Apple iTunes ve Google Play aracılığıyla uygulamayı indirebiliyor.

Son Güncelleme : 30 Haziran 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo