Yeni 2018 Porsche Cayenne SUV testte görüntülendi

Ototeknikveri     05 Temmuz 2017 01:37

Porsche’nin yeni Cayenne SUV’sinden bugüne kadar çekilmiş en detaylı görüntüler geldi.

Yeni 2018 Porsche Cayenne SUV testte görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firmanın 4x4 piyasasına girmesi hayranları arasında tartışmalara yol açmıştı ancak nakit akışı sağlaması açısından bu araçlar firma için çok önemli. Macan artık Porsche’nin en çok satan modeli ancak Cayenne hala toplam satışlarda önemli paya sahip. Firmanın kendi verilerine göre, 2016’da 70.000 adetten fazla Cayenne satıldı, bu da Porsche’nin toplam satışlarının %30’una karşılık geliyor. Fotoğraflar yeni Cayenne’in evrimsel bir görünüme sahip olacağını gösteriyor ancak hafif kamuflajın altında bir ya da iki yeni tasarım özelliği olduğu da anlaşılabiliyor. Yeni ve büyük ön panjurlar hemen fark ediliyor. Bunlar öncekine göre daha yukarıda konumlandırılmış, ayrıca iki panjur ortadki üçüncüyü çevreleyerek daha geniş görünmesini sağlıyor. Yeniden tasarlanan farlar kamuflajla gizlenmiş ancak otomobilin kullandığı yeni tekerlekleri görebiliyoruz.  

 

Arka kısımda Porsche Cayenne’in gerçek arka farlarını gizlemek için yine bir miktar kamuflaj kullanmış. Öte yandan, kamuflaja rağmen bagaj kapağı boyunca uzanan ince LED şerit fark edilebiliyor. Porsche’nin tasarımda Panamera’dan esinlendiği anlaşılıyor. 

 

Yeni Cayenne, Volkswagen Grubu’nun MLB Evo mimarisini kullanacak. Bu mimari grubun Audi Q7 ve Bentley Bentayga gibi diğer lüks SUV modellerinde de kullanılıyor. MLB Evo ayrıca yeni VW Touareg ve Lamborghini Urus’ta da kullanılacak.

 

Yeni platform şu anki Cayenne’de kullanılandan daha hafif ve eğer Porsche bunu yeni, hafif materyallerle (örneğin alüminyum) 100 kg’ya kadar hafifleme sağlanabilir. Bu da otomobilin sürüş performansı ve yakıt ekonomisine olumlu etki edecektir.

 

Dış cephenin aksine, kabindeki değişiklikler daha radikal olacak. Panamera’nın dijital kontrol paneli ve orta konsolunu Cayenne’de görebiliriz. Yüksek çözünürlüklü ekranlar, dokunsal geribildirimli kontroller ve gelişmiş bağlantı servislerinin de iç kabinde sunulması bekleniyor.

 

Porsche Cayenne’in motor serisini büyük ölçüde aynı tutacak, altı ve sekiz silindirli dizel ve benzinli motorlara sadık kalınacak. Bunlar şu anki modelde kullanılan motorların daha fazla güç ve ekonomi için yükseltilmiş versiyonları olacak. 

 

Giriş seviyesi model yine V6 motorlu Cayenne dizel olacak ve fiyatı Amerika'da 71.000 dolardan başlayacak. Sınıf lideri düzeyinde performans sunan Turbo ve Turbo S modelleri ise 130.000 dolar civarı fiyatla satılacak.

 

Hibrit teknoloji de SUV serisinde yer almaya devam edecek. Yeni Panamera Turbo S E-Hybrid sistemini 680 hp güç çıkışı ile Cayenne serisinde görebiliriz. 

Son Güncelleme : 05 Temmuz 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo