Volvo elektrikli otomobil çağını açıyor

Ototeknikveri     05 Temmuz 2017 05:34

Volvo, 2019 yılından itibaren çıkartacağı her otomobilin bir elektrikli motora sahip olacağını açıkladı. Bu açıklama sadece yanmalı motorlara sahip otomobillerin tarihe karışacağını gösteriyor.

Volvo elektrikli otomobil çağını açıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo otomobil üreticileri içinde elektrifikasyon konusunda en cesur adımı atanlardan birisi oldu. Yanmalı motorların icadından bir yüzyıl sonra, elektrikli teknolojiler otomotiv tarihinde yeni bir sayfa açıyor. Volvo Başkanı Håkan Samuelsson “Bu tamamen müşterilerle ilgili diyor” ve sözlerini şöyle sürdürüyor: “Giderek daha fazla insan elektrikli otomobil istiyor ve müşterilerimizin şu anki ve gelecekteki ihtiyaçlarına cevap vermeliyiz. Artık çeşit çeşit elektrikli Volvo arasından istediğinizi seçebileceksiniz.” Volvo portföyüne tam elektrikli otomobiller, plug-in hibrit otomobiller ve yarı hibrit otomobillerden oluşan bir seri ekleyecek. 2019 – 2021 yılları arasında firma beş tam elektrikli model sunacak, bunlardan üçü Volvo modelleri, ikisi ise yüksek performanslı Polestar elektrikli otomobiller olacak. Otomobillerin bütün detayları daha sonra açıklanacak.

 

Bu beş otomobil benzinli ve dizel plug-in hibrit ve yarı-hibrit 48 volt seçeneklerle desteklenecek. Böylece Volvo en geniş elektrikli otomobil seçeneklerini sunan otomobil üreticisi olacak.


 
Gelecekte elektrikli motor içermeyen hiç bir Volvo otomobil kalmayacak. Sadece yanmalı motorlu otomobiller kademeli olarak piyasadan kaldırılırken yerlerini yanmalı motorla birlikte elektrikli teknolojilerin de bulunduğu seçenekler alacak.

 

Samuellsson firmasının hedefleri hakkında oldukça iddialı konuşuyor: “Bu duyuru yanmalı motorlu otomobillerin sonunu işaret ediyor. Volvo 2025 yılı itibariyle toplam 1 milyon elektrikli otomobil satma planlarını açıkladı. Biz söylediğimiz şeyi mutlaka gerçekleştiririz. Bunu hep birlikte göreceğiz.” Volvo geleceğin şehirlerini daha temiz hale getirmek ve otomobillerin çevresel etkilerini minimuma indirmekte kararlı. Firma hem ürünlerinde hem de operasyonlarında karbon emisyonlarını azaltmak istiyor. Bu doğrutluda 2025 yılı itibariyle tüm üretim operasyonlarının çevresel etkilerinin ortadan kaldırılmış olması hedefleniyor.


 
Volvo ayrıca bu ay Polestar’ı ayrı bir markaya dönüştüreceğini ve bu marka ile elektrikli yüksek performans otomobilleri piyasaya süreceğini açıklamıştı. Volvo’nun Tasarımdan Sorumlu Başkan Yardımcısı Thomas Ingenlath, Polestar’ın başına geçecek.

Son Güncelleme : 06 Temmuz 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo