Ford Tourneo Custom minibüs yenilendi

Ototeknikveri     07 Temmuz 2017 02:00

Ford yeni Tourneo Custom minibüsü cesur dış cephe stili ve tamamen yeni lüks iç kabinle tanıttı.

Ford Tourneo Custom minibüs yenilendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ford dün yeni Tourneo Custom minibüsün detaylarını açıkladı. Yeni model lüks iç kabini ile 9 kişiye kadar birinci sınıf yolculuk konforu sunuyor. Özel taşımacılık, kişisel kullanım ve yaşam tarzı müşterilerine hitap eden yeni Tourneo Custom önümüzdeki aylarda siparişe açılacak ve teslimatları 2018'de başlayacak. Yeni ön kısım tasarımı beş çubuklu krom ön panjurla dikkat çekerken, Tourneo Custom segmentte benzersiz konferans formatında birbirine bakacak şekilde ayarlanabilen altı bağımsız arka koltuk ve lüks özellikler ile geliyor. Tourneo minibüs üst düzey kalite için kapsamlı şekilde yeniden tasarlanmış Yeni model yüksek kalite materyaller, azaltılmış ses seviyesi, gelişmiş konfor özellikleri, Akıllı Hız Sınırlayıcı ve SYNC 3 bağlanabilirlik ile geliyor.

Ford Avrupa ürün portföyü yöneticisi Pete Reyes yeni Tourneo Custom “Yeni Tourneo Custom ile tüm yolcular en geniş oturma kapasitesinden ve konfordan faydalanabilecek. Bu esnek minibüs tepeden tırnağa dönüşüm geçirdi. Şık iç kabin konfor ve lüksü olağanüstü genişlikte alan ve pratiklik ile biraraya getiriyor.” dedi. Yeni inovasyonlar Tourneo Custom modeline 2016'da yapılan güncellemelerin üzerine geliyor. Bunlar arasında çığır açan Ford EcoBlue 2.0 litre dizel motor, yeni altı vitesli SelectShift otomatik şanzıman ve havalı arka süspansiyon seçeneği de bulunuyor.

İlk olarak 2013'te tanıtılan Tourneo Custom, Ford'un Tourneo minibüs ailesinin amiral gemisi. Seride beş koltuklu Tourneo Courier ve beş / yedi koltuklu olmak üzere iki versiyonla sunulan Tourneo Connect de bulunuyor.

İçeride ve dışarıda sofistike tasarım

Yeni Tourneo Custom ön kısımda Ford'un en yeni binek otomobilleri ile aynı DNA'ya sahip iddialı bir stil sunuyor. Trapezoid ön panjur daha üste monte edilmiş, ayrıca otomobilin kaslı omuz çizgisine akan ince farlar da bu kısımda bulunuyor. Modelde bir dizi gelişmiş far teknolojisi sunuluyor. Tüm versiyonlarda yeni LED gündüz sürüş ışıkları bulunurken, yüksek donanım seviyeleri güçlü HID Xenon aydınlatma ile geliyor.

Sofistike özellikler aracın içinde Ford'un yeni iç kabin tasarım felsefesini temel alan kontrol paneli ile devam ediyor. Panelde çekici, kullanıcı odaklı bir yerleşim akıllı cihazlar ve tabletlerle entegrasyon kabiliyeti ile birlikte sunuluyor. Kabinin genişliğini vurgulayan güçlü yatay elementler etrafında şekillenen yeni kontrol paneli yumuşak dokunuşlu yüzeyler ve krom ve parlak siyah detaylarla desteklenen lüks bir görünüme sahip.Tüm yeni ekranlar ve kontrol panelleri gelişmiş ergonomi ve kullanım kolaylığı için tasarlanmış. Yüksek donanım seviyeleri tablet stili 8 inç renkli dokunmatik ekranla geliyor. Günlük kullanım kolaylığına özellikle titizlik gösterilmiş. Üst konsolda iki kapaklı bölme ve orta konsolda sürgülü kapaklı, bardak tutuculu geniş depolama kısmı ile iç kabin depolama kapasitesi önemli ölçüde artırılmış.

Maksimum esneklik ve konfor için segmentte benzersiz arka koltuklar

Müşterilere arka kabini konfigüre etmek ve kullanmak için maksimum esneklik sağlamak amacıyla yeni Tourneo Custom arka kısmında altı bağımsız koltuk sunuyor. Segmentte benzersiz şekilde bu koltuklar (arkadaki iki sıra) birbirlerine bakılacak şekilde döndürülerek konferans düzeni oluşturulabiliyor. Böylece yolcular arasında gelişmiş etkileşim sağlanıyor.

Yüksek modellerde standart olarak bu koltuklar tamamen düz olacak şekilde katlanabiliyor ya da tamamen çıkartılabiliyor, ayrıca başka şekillerde de konumlandırılabiliyor. Böylece müşteriler kendi iş ve özel yaşam ihtiyaçlarına göre kabini özelleştirebiliyor, isterlerse bagaj kapasitesini artırabiliyorlar. Yolculuk konforu köpük ped ve en iyi destek için yenilenmiş geometri ile geliştirilen koltuklar, ayrıca arka kabindeki ses azaltma paketi ile artırılmış. Arka koltuk yolcuları hızlı ısıtma ve soğutma sağlayan verimli klima sistemi, altı USB portu, ayrıca zengin ve dengeli bir ses sunan 10 hoparlörlü ses sisteminden faydalanıyor. Aracın genelinde tavandan koltuklara, yan panellere ve halılara kadar iç kabin döşemeleri tamamen yenilenmiş. Daha üst düzey materyallerin seçimi – örneğin kalın yün kumaş ve deri – ve modern renklerle desteklenen aydınlık ya da koyu iç kabin ortamları kabinde kalite ve detaylara özen etkisi yaratıyor.

Gelişmiş teknoloji ve sürüş yardım özellikleri

Ford'un SYNC 3 iletişim ve eğlence sistemi Tourneo Custom sürücülerinin ses, navigasyon ve bağlanan akıllı telefonları basit ses komutları ile kontrol edebilmesine imkan veriyor. Basitçe bir butona basarak “Kahveye ihtiyacım var”, “Yakıta ihtiyacım var” ve “Park yerine ihtiyacım var” demek aracın sürücüye cafe, yakıt istasyonu ya da otopark bulmakta yardımcı olması için yeterli oluyor. Sistem tren istasyonları, havaalanları ve otelleri de bulabiliyor, ayrıca Apple CarPlay ve Android Auto desteği ile geliyor.

Yeni Tourneo Custom bir dizi sürüş yardım sistemiyle geliyor ve segmentte Akıllı Hız Sınırlayıcı'yı sunan ilk araç. Bu sistem aracın maksimum hız sınırını yasal sınırlar içinde kalacak şekilde ayarlıyor, hız sınırı işaretlerini tespit etmek için Trafik İşaretleri Tanıma fonksiyonunu kullanıyor. Yeni model aynı zamanda Çapraz Trafik Uyarısı özellikli Kör Nokta Bilgilendirme Sistemi ile geliyor. Sistem sürücüleri park yerlerinden geri çıkarken arkalarından geçebilecek diğer taşıtlara karşı uyarıyor. Bu yeni özellikler Tourneo Custom için sunulan Çarpışma Önleme Asistanı, Yaya Tespiti özellikli acil fren sistemi, Şerit Koruma Alarmı, Yan Rüzgar Stabilizasyonu ve Adaptif Seyir Kontrolü gibi özelliklerin üzerine geliyor.

Sınıf lideri Ford EcoBlue motorlar ve otomatik şanzıman seçeneği

Yeni Tourneo Custom 105 PS, 130 PS ve 170 PS güç çıkışları ile modern Ford EcoBlue dizel motor seçeneği sunuyor. Motorun yakıt verimliliği %13 artırılmış, CO2 emisyonları 162 g/km ve tork değeri %20 geliştirilmiş. Yeni model ayrıca kusursuz ve hızlı yanıt veren altı şanzımanlı SelectShift otomatik şanzıman, segmentte benzersiz havalı arka süspansiyon sistemi ve 17 inç alaşım tekerlek seçeneği ile geliyor. Bu sayede araç her koşulda kontrollü ve stabil bir biniş deneyimi, iyi yol tutuşu ve iyi fren performansı sunuyor.

Üst düzey Titanium X ve Sport serisi seçenekleri

En üst düzey özellikleri talep eden iş müşterileri ve kişisel müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yeni Tourneo Custom deri döşeme, SYNC 3 uydu navigasyon ve arka kamera, ayrıca standart HID Xenon farlar içeren Titanium X paketi seçeneğine sahip.

Daha dinamik bir dış cephe görünümü ve sportif iç kabin isteyenler için ise yeni Sport serisi mevcut. Bu pakette 170 PS motor seçeneği, full kaporta kiti, ikiz kaput şeritleri ve özel 17 inç alaşım tekerlekler iç kabinde deri döşemeyle birlikte sunuluyor.Tourneo Custom serisi sekiz ve dokuz koltuklu versiyonlarla sunulmaya devam edilecek. Ayrıca modelde kısa aks aralıklı ve uzun aks aralıklı versiyonlar da mevcut. Daha uzun olan modelde üçüncü koltuk sırasının arkasında ekstra bagaj alanı bulunuyor.

Son Güncelleme : 08 Temmuz 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo