Kia Niro satışları Hyundai Ioniq’i geride bıraktı

Ototeknikveri     08 Temmuz 2017 11:39

Hyundai ve Kia altı yıl önce çevre dostu otomobiller geliştirmeye başladıklarında, Kia ABD bir crossover üretmeyi tercih etti. Bu karar şimdi Kia Niro’nun satışlarının Hyundai Ioniq’in üç katına çıkması ile meyvesini veriyor.

Kia Niro satışları Hyundai Ioniq’i geride bıraktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kia yetkililerinden Steve Kosowski firmasının piyasada özgün bir yere sahip olacak bir otomobil yaratmak istediğini, Prius, Leaf ya da Volt ile benzer olmaktan kaçındığını belirtiyor. Zamanlama da doğru yapılmıştı ve crossover satışlarının çok yükseldiği bir dönem yakalandı. Kosowski 2012’de önemli bir toplantı yapıldığını, burada ABD ekibinin Güney Kore’deki yöneticilere ABD’de yakıt tasarruflu pek çok model bulunduğunu ancak crossover cephesinde eksiklik olduğunu açıkladıklarını aktarıyor. Dolayısı ile yakıt verimli bir crossover otomobil için önemli bir fırsat vardı ve firma bu yoldan gitti. Toplantı yöneticilerin Niro’ya yeşil ışık yakması için yeterli oldu. Bu karar Kia’nın yılın ilk yarısında 12.676 adet satması ile meyvelerini verdi. Hyundai ise 4.881 adette kaldı. 

2017 Niro’nun fiyatı Amerika'da 22.890 dolardan başlıyor ülkemizde de yeni pazara sunulan Kia Niro fiyatı 123 bin TL olarak belirlendi. Otomobilde 1.6 litre motoru küçük bir elektrikli motor ve 1.56 kWh lityum-iyon pil destekliyor. Modelin toplam güç çıkışı 139 hp (103 kW), yakıt tüketimi ise şehiriçi 4.5 l/100 km, şehirdışı 4.8 l/100 km, ortalama 4.7 l/100 km. 

Hyundai'nin Ioniq modeli de geçtiğimiz günlerde ülkemizde sunulmaya başlandı. Yeni Hyundai ioniq fiyatı ülkemizde 123.900 TL'den başlıyor. Ülkemizde de benzer fiyatlara sahip bu iki modelin satış rakamlarının nasıl olacağı merak edilirken, SUV karoseri sayesinde Niro'nun daha başarılı olması muhtemel görünüyor.

Son Güncelleme : 09 Temmuz 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo