BMW X2 için patent resimlerini temel alan dijital çizim

Ototeknikveri     10 Temmuz 2017 04:11

BMW’nin yeni coupe SUV’si dijital çizimde üretim formunda görülüyor.

BMW X2 için patent resimlerini temel alan dijital çizim
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Üretim versiyonu BMW X2’nin patent resimleri geçen hafta internete sızmıştı. Bu resimlerde görülen detaylara ve daha önceki casus fotoğraflara dayanarak, IAB’den ilüstratör Shoeb Kalania gerçeğe oldukça yakın bir dijital çizim hazırladı. BMW Concept X2’den gelişen üretim versiyonu BMW X2 (kod adı: BMW F49) özgün bir tasarıma sahip, boyutları ve stili BMW X1’den hatta BMW X4 ve BMW X6’dan oldukça farklı. C sütunundaki BMW logosu üretim versiyonunda da yer bulmuş, bu da BMW 3.0 CSL’den esinlenilen bir tasarım öğesi. BMW konsept versiyonun iç kabinini göstermemişti ancak zaman ve paradan tasarruf etmek için BMW’nin X2’nin iç kabinini X1 ile benzer şekilde hazırladığı düşünülüyor. 

BMW X2, BMW X1 ve diğer kompakt BMW Grup modelleri ile aynı UKL platformunu paylaşıyor. Bu da önden çekişli sürüş sistemiyle geleceği anlamını taşıyor. Platform ile birlikte X2 1.5 litre ve 2.0 litre benzinli ve dizel turboşarjlı motorlarını da paylaşacak. 1.5 litre motorlu modellerde 7 vitesli çift debriyajlı şanzıman bulunacak, bu da yakıt verimliliğini artıracak. 

 

BMW X2’nin dünya prömiyerinin Eylül ayındaki 2017 Frankfurt Motor Show’da yapılması bekleniyor. Model 2018’in ilk yarısında Avrupa’da piyasada olacak. BMW’nin pazarlama ekibi bu otomobili coupe benzeri silueti ile daha şık ve duyusal bir BMW X1 olarak lanse edecek. 

Son Güncelleme : 11 Temmuz 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo