Peugeot 308 Sedan ile 2020’de Hindistan’a dönüyor

Ototeknikveri     10 Temmuz 2017 05:03

Peugeot 208, 308 Sedan, 2008 ve 3008 Hindistan piyasasına girecek.

Peugeot 308 Sedan ile 2020’de Hindistan’a dönüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

PSA Grup henüz Hindistan için sunacağı ürün serisini açıklamadı ancak Overdrive’dan yeni bir haber Fransız otomobil üreticisinin Hindistan planlarını ortaya koyuyor. PSA Grup, CK Birla Grup ile bir ortak girişim kurdu ve 2020 yılı itibari ile Hindistan operasyonlarının başlayacağını duyurdu. Haberde Hindistan operasyonlarının Peugeot’nun Çinli Donfeng Motor ile ortak geliştirdiği Ortak Modular Platform (Common Modular Platform) kullanan CKD modelleri ile başlayacağı belirtildi. Chennai’deki daha önce Mitsubishi ve Isuzu için de kullanılan HM fabrikası Peugeot’nun otomobillerini de üretecek.  Peugeot 208’in Hindistan’da çıkacak ilk model olması planlanıyor. Başlangıçta otomobile 82 PS 1.2 litre doğal emişli benzinli motor güç verecek. Mevcut 208 yerel testlerden geçiriliyor. Peugeot mevcut 208’in parçalarını getirtebilir ya da gelecek yıla kadar ikinci nesil modeli yerelleştirebilir.

Bir sonraki model Peugeot 308 olacak. Hindistan’da hiç bir otomobil üreticisi bir C segmenti hatchback satmaya cesaret edemiyor, daha önce satanlar ise artık sürdürmüyor. Chevrolet Optra SR-V buna örnek gösterilebilir. Hindistan’ın en büyük ikinci otomobil üreticisi Hyundai, C segmentinin ülkede potansiyeli olmadığını düşünüyor ve i30 modelini buradan kaldırdı. Volkswagen ise bir ara düşündüğü halde Golf modelini Hindistan’da piyasaya sürmedi.

Peugeot 308 hatchback bir sedan versiyona da sahip ve bu model Toyota Corolla, Hyundai Elantra ve Skoda Octavia gibi modellerle rekabet edebilir ancak SUV’lerin hakimiyeti nedeniyle sedanların piyasa payı giderek küçülüyor. Peugeot’nun bu konuda ne yapacağını ve ne gibi satış rakamları hedeflediğini öğrenmek ilginç olacak.

SUV’ler tüm segmentlerde giderek daha popüler hale gelirken, Peugeot 2008 ve 3008 ile bu fırsattan yararlanmak istiyor. 

Hyundai Creta gibi modellerle rekabete hazırlanan B segmenti SUV Peugeot 2008 muhtemelen Hindistan piyasasına girmeden önce önemli tasarım değişiklikleri geçirecek. Peugeot 3008 ise geçen yıl tamamen yenilenmişti. 3008, Hyundai Tucson, Jeep Compass ve VW Tiguan ile C segmentinde yarışabilir.

 

Peugeot 2008’in montajının Hindistan’da yapılması, 3008’in ise hazır halde ithal edilmesi bekleniyor. Peugeot’nun bu Avrupa modellerini Hindistan’da nasıl fiyatlandıracağı modellerin ülkedeki kaderlerinin belirleyicisi olacak.

Son Güncelleme : 10 Temmuz 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo