Elektrikli Yeni TX London Taxi tek şarjla 112 km gidebiliyor

Ototeknikveri     12 Temmuz 2017 01:22

London Taxi Company adını London EV Company (LEVC) olarak değiştirdi ve ikonik Londra taksilerinin stilini devam ettiren yeni elektrikli TX taksi modelini çıkardı. Siparişler 1 Ağustos’tan itibaren alınmaya başlanacak.

Elektrikli Yeni TX London Taxi tek şarjla 112 km gidebiliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Teslimatları gelecek yıl yapılacak yeni taksi eCity teknolojisi ile çalışıyor. Sistem elektrikli motor, pil ve küçük bir benzinli jeneratörden oluşuyor. LEVC otomobilin toplamda 643 km sürüş mesafesi olduğunu, bunun 112 kilometresinin sıfır emisyonlu olduğunu belirtiyor. Bu, sürücünün dolu şarj ve dolu depo ile yola çıktığında müşterilerini Londra’dan Edinburgh’a ya da Paris’e kadar hiç yakıt almadan götürebileceği anlamına geliyor. LEVC CEO’su Chris Gubbey açıklamasında “Bugün firmamız için, dünya şehirleri için, soluduğumuz hava için ve ticari araç sürücüleri için heyecan verici bir gün. LEVC’nin çıkışı dünyanın tek elektrikli ticari araç firmasının faaliyete geçmesi ve İngiltere’nin buna liderlik etmesi anlamına geliyor.” dedi.

 

Yeni otomobil dikdörtgen bir ön panjur ve yuvarlak farlar, gündüz sürüş ışıkları, mobil şarj noktaları, Wi-Fi ve arkadan menteşeli 90° açılabilir yolcu kapısı gibi özellikler ile geliyor. Ayrıca işitme cihazları için endüksiyon halkaları, görme bozukluğu olanlar için kontrast renkte tutacaklar ve koltuk kenarları gibi erişilebilirlik özellikleri de düşünülmüş.

 

Yeni taksi “TX” modelinin yanı sıra firma yeni ismini ve marka logosunu da tanıttı. Söz konusu değişiklikler için 325 milyon pound yatırım yapıldı.

Gubbey tanıtımda yaptığı konuşmada “Efsanevi London Taxi olarak mirasımız ile ticari araç işletmecilerinin ihtiyaçları hakkında ciddi ölçüde bilgi birikimimiz var. İngiliz tasarımı ve mühendisliğini, ayrıca kardeş firmamız Volvo’nun teknik uzmanlığını kullanarak ürünlerimiz şehir yaşamını dönüştürecek ve taksi sürücülerine mevcut dizel modelimize kıyasla haftada ortalama 100 pound yakıt tasarrufu sağlayacak.” dedi. 

 

LEVC 225 adetlik ilk uluslararası siparişini ise Hollanda’dan aldı. Teslimat 2018’de yapılacak.

Son Güncelleme : 12 Temmuz 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo