Yeni Hyundai i30 fastback tanıtıldı

Ototeknikveri     14 Temmuz 2017 02:24

Hyundai i30 serisinin en yeni üyesi Fastback versiyonunu tanıttı. Otomobil eğimli tavan çizgisi, yüksek spoyler çizgisi ve güçlü bir C sütunu tasarımına sahip.

Yeni Hyundai i30 fastback tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hyundai, komapkt segmentte yer alacak yeni bir sportif sedan modeli gün yüzüne çıkardı. Koreli üreticinin Elantra modelinin sportif bir seçeneği gibi yer alacak yeni Hyundai i30 Fastback, 5 kapılı hatchback ve Tourer kardeşlerine katılacak. Hyundai bu versiyonun sportif ve uzun kaporta çizgileri ile kardeşlerinden daha güçlü bir duruşa sahip olduğunu belirtiyor. Hyundai Avrupa Operasyon Direktörü Thomas A. Schmid yeni model için “i30 Fastback kompakt segmentine girecek ilk beş kapılı coupe otomobil ve inovasyon ve müşteri seçimlerine olan bağlılığımızı kanıtlıyor” dedi.

 

Otomobili daha geniş ve daha belirgin hale getirmek için Hyundai ön panjurun yüksekliğini azaltarak ve aşağıya yatay bir hava girişi ekleyerek kaputun tasarımını vurgulamış. Aynı zamanda, full LED gündüz sürüş ışıkları ve farlar siyah kenarları ile i30 Fastback modelinin ön fasyasını tamamlıyor. 

Hyundai tasarımcısı Thomas Burkle modelden beklentilerini “i30 Fastback oyunu değiştirecek. Kompakt segmentine şık ve sofistike bir 5 kapılı coupe ile giren ilk yüksek hacimli markayız.” sözleri ile açıklıyor. Otomobilin tavanı 25 mm alçaltılmış, aerodinamik geliştirilmiş ve coupe benzeri bir görsel algı yaratılmış. 

 

Otomobilin silueti bagaj kapağına entegre edilmiş ve arka lambalar ile karışan kavisli arka spoyler ile tamamlanıyor. Aynı zamanda C sütunu ve arka cam dinamik ve güçlü bir ileriye hareket hissi verecek şekilde tasarlanmış.

Müşteriler dış cephe için on iki, iç kabin için üç farklı renk arasından seçim yapabilecek. Dış cephede sedefli renkler Stargazing Blue, Micron Grey ve Phantom Black seçeneklerinden oluşuyor. Metalik renk seçenekleri ise Clean Slate Blue, Intense Copper, Moon Rock, Fiery Red, Platinum Silver, Ara Blue ve White Sand. Son olarak iki düz renk seçeneği Engine Red ve Polar White sunuluyor. İç kabinde Oceanids Black, Slate Grey ya da yeni Merlot Red renklerinden birisi seçilebiliyor.

Yeni model 30 mm alçaltılmış (şasi 5 mm). Hyundai ayrıca süspansiyonunun sertliğini %15 artırarak daha kıvrak bir sürüş deneyimi yaratmış. i30 Fastback 1425 mm yüksekliğinde, 4455 mm uzunluğunda ve standart hatchback modelden 115 mm daha uzun. 

 

Kabinde Otonom Acil Fren, Sürücü Dikkat Uyarısı, Uzun Far Asistanı ve Şerit Koruma Asistanı gibi sınıfının en iyi standart aktif güvenlik özellikleri sunuluyor. Ayrıca opsiyonel yaya tanıma sistemi ön radarı kullanarak yayalarla çarpışmaları önlüyor ya da etkilerini hafifletiyor. Söz etmeye değer diğer güvenlik özellikleri arasında Gelişmiş Akıllı Seyir Kontrolü (ASCC), Arka Çapraz Trafik Alarmı (RCTA) ve hız sınırını gerçek zamanlı görüntüleyebilen Hız Sınırı Bilgilendirme Fonksiyonu (SLIF) bulunuyor. 

Kullanıcılarını her zaman bağlantıda tutmak için, i30 Fastback opsiyonel 8 inç dokunmatik ekran, Apple CarPlay ve Android Auto desteği, ayrıca hava durumu, trafik, hız kamerası bilgileri, online arama motoru gibi özelliklere sahip LIVE servislerine ücretsiz 7 yıllık üyelik ile geliyor. 

 

i30 Fastback Qi standartı ile uyumlu akıllı telefonlar için kablosuz şarj özelliği de sunuyor.

Motor seçenekleri i30 serisine yeni giren iki küçültülmüş turboşarjlı benzinli motordan oluşuyor. Müşteriler 1.4 T-GDI turboşarjlı dört silindirli 140 hp motor ya da 1.0 T-GDI turboşarjlı 3 silindirli 120 hp motor arasından seçim yapabiliyor. 1.4 litre motor 6 vitesli manuel şanzıman ya da 7 vitesli çift debriyajlı otomatik şanzıman ile çalışıyor. 1.0 T ise sadece 6 vitesli manuel ile çalışıyor.

Hyundai yeni i30 Fastback modelinin Avrupa’da 2018 yılının başından itibaren piyasaya çıkacağını açıkladı.

Son Güncelleme : 14 Temmuz 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo