Jaguar E-Pace tanıtımını takla rekoru ile yaptı

Ototeknikveri     14 Temmuz 2017 04:56

Jaguar E-Pace bir üretim modeli ile en uzun takla konusunda Guinness Dünya Rekoru denemesi ile tanıtıldı.

Jaguar E-Pace tanıtımını takla rekoru ile yaptı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Jaguar, marka açısından büyük önem taşıyan yeni kompakt SUV modeli E-Pace'i gün yüzüne çıkardı. İngiliz üretcinin en çok satılan modeli olma potansiyeline sahip olan yeni E-Pace, Audi Q3, BMW X1, Mercedes GLA ve yakında gün yüzüne çıkacak Volvo XC40 ile mücadele verecek. Jaguar, kendisi için bu kadar öneme sahip modelin tanıtımının dikkat çekici olmasına özen gösterdi. Profesyonel akrobasi şoförü Terry Grant tarafından yönlendirilen E-Pace, Londra ExCeL fuar merkezinde 270 derece takla ile 15.3 metrelik uzun atlamayı tamamladı. Yeni E-Pace modeli, F-Pace'in altında konumlanacak ve markanın giriş seviyesi crossover modeli olacak.

E-Pace, F Type'den esinlenen bir ön fasyaya sahip. Ön çamurluktaki hava girişleri, dinamik pencereler ve isteğe bağlı 21 inç alaşım jantlar, ince arka lambalar dikkat çeken diğer özellikler arasında. Alıcılar ayrıca kaporta renginde, siyah kontrast ya da panoramik cam tavan arasında seçim yapabilecekler.

İç kısım deri kaplı direksiyon simidi, krom (Noble Chrome) vurgular ve sesli kontrol teknolojisine sahip 10 inç ekranlı Touch Pro bilgi-eğlence sistemi ile donatılmış ancak biraz dar olduğunu söylemek gerek. Diğer önemli özellikler arasında dört adet 12 voltluk şarj çıkışı, beş USB portu ve 577 litre bagaj kapasitesi sayılabilir.

12.3 inçlik dijital gösterge paneli ve iki farklı Meridian ses sistemi de dahil olmak üzere modelde çeşitli farklı seçenekler mevcut olacak. Alıcılar aynı zamanda bir heads-up display ve sekiz cihaza kadar destekleyen 4G Wi-Fi erişim noktası da sipariş edebiliyorlar.

 

Kaputun altında, 2.0 litrelik dört silindirli çeşitli motorlar mevcut olacak. İki benzinli motordan birinin güç çıkışı 249 hp (183 kW), tork değer, 365 Nm, diğerinin ise güç çıkışı 300 hp (220 kW) ve tork değeri 400 Nm. Giriş seviyesi dizel model 150 hp (110 kW) gücünde ve 380 Nm tork üretiyor. Orta seviye ise 180 hp (132 kW) gücünde ve 430 Nm tork üretiyor. En üst versiyon dizel 240 hp (176 kW) güç çıkışı ve 500 Nm tork ile geliyor. Seçilen motora bağlı olarak, altı vitesli bir manuel veya dokuz vitesli otomatik şanzıman kullanılabiliyor. İngiltere'de arka tekerlekten çekiş standart olarak sunulacak ancak tüm ABD modelleri dört tekerlekten çekişle donatılmış olarak gelecek.

E-Pace, Uyarlanabilir Hız Sınırlayıcı, Şerit Koruma Yardımcısı, Trafik İşaretleri Tanıma ve yaya algılama özelliğine sahip Acil Durum Fren Sistemi gibi bir dizi sürücü destek sistemi ile sunulacak. Ayrıca crossover otomobil, görüşün sınırlı olduğu kavşaklarda yaklaşan araçlarla ilgili olarak sürücüleri uyaran yeni bir İleri Trafik Algılama sistemi ile donatılabiliyor.

Yeni Jaguar E-Pace fiyatları, Avrupa'da 34.950 Euro'dan başlıyor. Ağabeyi F-Pace'in başlangıç fiyatı ise 43.560 Euro. Yeni Jaguar E-Pace, şimdilik sadece 2.0 litre hacimli motora sahip olduğundan ülkemizde, 400 bin TL sınırında satılan ağabeyi F-Pace'e yakın bir etikete sahip olacaktır. Bu neden düşük hacimli motora sahip rakipleri karşısında yeni E-Pace'in zorlanması muhtemel görünüyor.

Son Güncelleme : 14 Temmuz 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo