Daimler Almanya’daki Mercedes fabrikasında pil üretecek

Ototeknikveri     15 Temmuz 2017 03:02

Daimler Stuttgart yakınlarındaki Untertuerkheim Mercedes-Benz fabrikasında elektrikli araçlarda kullanılmak üzere pil üretecek.

Daimler Almanya’daki Mercedes fabrikasında pil üretecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Daimler Stuttgart yakınlarındaki Untertuerkheim Mercedes-Benz fabrikası çalışanları ile yanmalı motor, şanzıman ve aksların yanı sıra elektrikli otomobil bileşenleri ve pil üretmek için anlaşmaya vardı. Untertuerkheim tam kapasite çalışıyor, burada görev alan 19.000 işçi otomotiv endüstrisi elektrikli otomobillere geçiş yaparken işlerinin garanti altına alınmasını istedi. Elektrikli otomobiller dizel ve benzinli araçlardan daha az bileşene ihtiyaç duyuyor. Untertuerkheim çalışanları bu ay greve gittiler ve yeni Mercedes E-Serisi modelinin üretimi için yapılan fazla mesaileri durdurdular. Bu da yönetimi pazarlığa oturmaya yöneltti. Anlaşmanın bir parçası olarak, Untertuerkheim elektrikli güç aktarım mekanizmalarının üretime entegrasyonunda bir uzmanlık merkezi olacak ve bir pil üretim tesisini bünyesinde barındıracak. Daimler şu anda Kamenz’de iki, Pekin’de bir pil fabrikasına sahip. Anlaşma ile elektrikli otomobil üretimi alanında 250’den fazla yeni iş pozisyonu açılmış oldu.

 

Elektrikli otomobiller için güç aktarım mekanizması modülleri Untertuerkheim fabrikasında monte edilecek ve Mercedes’in S-Serisi sedan modelini ürettiği Sindelfingen gibi otomobil fabrikalarına gönderilecek.  Mercedes-Benz otomobil üretim şefi Markus Schaefer “Bu gelişme ile, Untertuerkheim global güç aktarım mekanizmaları üretim ağımızın lideri olmaya devam edecek” dedi. 

 

Bir Daimler sözcüsünün açıklamalarına göre, fabrikada pil üretimi 2020 yılında başlayacak, hemen ardından elektrik modülleri ve arka aksların üretimine geçilecek. Çalışanlarla yapılan sözleşme fabrikanın vardiyalarındaki değişiklikleri ve esnek işgücü önlemlerini de içeriyor. Ayrıca sözleşmede Mercedes Untertuerkheim fabrikasını elektrikli sürüş prototiplerinin tets edileceği bir uzmanlık merkezine çevirme garantisi veriyor.

Untertuerkheim iş konseyi başkanı Wolfgang Nieke açıklamasında “Ar-Ge departmanımızdan uzmanların gelecekteki EQ modelleri için elektrikli sürüş sistemlerine ilişkin bilgi birikimi oluşturacakları bir proje merkezi oluşturuyoruz.” dedi.

 

2025 yılı itibariyle tam elektrikli otomobiller Mercedes’in toplam global satışlarının %15 – 25’ini oluşturacak. 

 

Otomobil üreticisi yeni EQ alt markası bünyesinde toplam 10 SUV, sedan ve kompakt otomobil çıkartmayı planlıyor. İlk model Generation EQ konseptini temel alan bir crossover olacak ve 2019’da piyasaya çıkacak.

Son Güncelleme : 16 Temmuz 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo