Alpine SUV geliyor

Ototeknikveri     16 Temmuz 2017 10:52

Renault’un yeniden dirilttiği marka Alpine, spor otomobillerini finanse etmek için Porsche Macan’a karşı bir SUV rakip planlıyor.

Alpine SUV geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeniden doğan Fransız markası Alpine, SUV geliştiren spor otomobil markaları arasına katılıyor. 2019’da gelmesi beklenen Alpine SUV’nin firmanın showroomlara dönmesi için yeterli finansmanı sağlaması umuluyor.  Yeni Alpine A110 daha bayilere ulaşmadan ikinci modelin geliştirme süreci başladı bile. Porsche Macan’ın gelecek rakibi olarak konumlandırılan SUV yeni coupe otomobilden tasarım ve mühendislik anlamında ilham alacak. 

Alpine, Renault-Nissan ortaklığının platformlarına erişebiliyor. SUV’nin arkadan çekişli ve dört çekişli iki versiyonu olacak, dolayısı ile marka uygun bir mimari için Infiniti ya da Mercedes’e bile bakabilir. Öte yandan, Alpine mühendisleri otomobile kendi imzalarını atacak. Ağırlık azaltıcı önlemlerle otomobilin sınıfının en hafiflerinden birisi olması sağlanacak. Renaultsport’un dört çekişli sürüş sistemi gibi teknolojiler de özellikle virajlarda kıvraklığı artırmak için kullanılacak. 

Otomobilin motor seçenekleri arasında öncelikle Renault’un 1.8 litre turboşarjlı 4 silindirli motoru kullanılacak. Bu motorda yeni Megane R.S.’de olduğu gibi 300 hp güç çıkışı bulunması bekleniyor. Daha sonra daha büyük kapasiteli motorların gelip gelmeyeceği henüz bilinmiyor ancak Alpine yöneticileri daha önce hibrit ve elektrikli sürüş sistemlerine de yer verileceğini belirtmişlerdi. 

Alpine SUV’nin stilinin A110’dan da özelliklere sahip olması bekleniyor. Fotoğraflarda özgün ön aydınlatma tasarımı, üst panjura yer verilmediği ve tek parça arka lamba kullanıldığı görülüyor. İç kabinde Macan ve Alfa Romeo Stelvio’ya rakip olabilecek lüks bir ortam bekleniyor. Ön kısımda yarış stili koltuklar ve arkada iki ya da üç koltuklu oturma sırası seçeneği sunulacak. Alpine SUV’nin fiyatının 40.000 pound civarından başlaması bekleniyor.

Porsche gibi markalar SUV’lerin getirdiği büyük karların gerçek otomobil meraklılarına yönelik daha sofistike otomobilleri finanse edebileceğini keşfetti. Öyle görünüyor ki Renault da Alpine markası ile bunu denemeye karar verdi. Renault ya da Mercedes platformu kullanacak bir Alpine SUV otomobile eski hayranlarını geri kazandırabilir. 

Son Güncelleme : 16 Temmuz 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo