Skoda Karoq 1000 şişe taşıyabiliyor; Tour de France dayanıklılık testi

Ototeknikveri     18 Temmuz 2017 11:28

Bu yılki Tour de France yarışlarında Skoda Karoq yarışmacılara su taşıma görevini üstlendi.

Skoda Karoq 1000 şişe taşıyabiliyor; Tour de France dayanıklılık testi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geleneksel Çek markasının yeni kompakt SUV’si ilk ayakta LottoNL-Jumbo dahil üç takım için servis aracı olarak görev yaptı. Tour boyunca Hollanda takımındaki bisiklet sporcuları haftalık ortalama 1000 şişe su tüketiyor. Skoda Karoq bu her biri 0.5 litrelik 1000 şişeyi tek seferde taşımayı denedi ve başarılı oldu. SUV’nin VarioFlex arka koltukları olağanüstü esneklik ve 1810 litreye kadar çıkabilen yükleme kapasitesi sunuyor. 3540 kilometrelik bir rotada gerçekleştirilen Tour de France boyunca 198 bisiklet sporcusu her gün müthiş fiziksel efor sarf ediyor ve yeterince su tüketmek bu sporcular için hayati önem taşıyor. LottoNL-Jumbo Hollanda takımının yarışçıları yarış boyunca toplam 2500 – 3000 şişe su tüketiyor, bu da haftalık 1000 şişe ediyor. Sporcuların kullandığı 0.5 litrelik küçük şişeler Fransızca “bidon” olarak adlandırılıyor. Yeni Skoda Karoq videoda da görüldüğü üzere yarışçıların haftalık suyunu tek seferde kolayca taşıyabiliyor. 

4.39 metre uzunluğundaki Skoda Karoq 521 litre bagaj kapasitesine sahip. Opsiyonel Varioflex arka koltuklarla bu kapasite esnek şekilde kullanılabiliyor ve artırılabiliyor. Sistem her birisi ayrı ayrı ayarlanabilen ya da tamamen çıkartılabilen üç ayrı koltuktan oluşuyor. Bu sayede iç kabinde daha fazla alan açılıyor ve yükleme kapasitesi yükseliyor. Örneğin iki dış koltuk 150 milimetre öne kaydırılarak depolama alanı 588 litreye çıkarılabiliyor. Sistem aynı zamanda yolcular ve bagaj için çok sayıda farklı kombinasyon sunuyor. Eğer orta koltuk çıkarılırsa yan koltuklar ortaya alınarak arkadaki yolcular için daha fazla omuz mesafesi açılabiliyor. 

Bir diğer avantaj ise arka koltukların geriye doğru yatırılabilmesi. Ek olarak, orta koltuk katlanarak iki bardak yuvası ile bir kol dayama yerine dönüşebiliyor. Koltukların üçünün de kol kısımları katlandığında arka koltuklar tamamen ön koltuklara dayanacak şekilde katlanabiliyor. Baş kısımlarındaki ufak bir kanca bu yapıyı koruyor. Bu pozisyonda koltuklar tamamen çıkarılabiliyor ve Skoda Karoq 1810 litre taşıma kapasiteli bir kamyonete dönüşüyor. 

Son Güncelleme : 19 Temmuz 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo