Elektrikli otomobiller Seat'ın model atağına öncülük edecek

Ototeknikveri     19 Temmuz 2017 01:05

2020 yılı itibariyle firmanın yeni pilli elektrikli otomobili dahil altı yeni Seat modeli çıkarılacak.

Elektrikli otomobiller Seat'ın model atağına öncülük edecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Seat yeni model atağı kapsamında bir dizi elektrikli model planlıyor. Yeni modeller şu andan itibaren 2020 yılına kadar kademeli olarak gelecek.  Seat’ın Ar-Ge yöneticisi Matthias Rabe firmanın 2020’ye kadar altı yeni model çıkarmayı planladığını onayladı. Bunların üçü herhangi bir selefi bulunmayan tamamen yeni modeller, en az biri ise elektrikli bir model olacak. Ayrıca yanmalı motorlu yeni bir yedi koltuklu SUV planlanıyor. Yeni modeller Seat’ın “3. Faz” adı verilen kalkınma planının bir parçası. “1. Faz” 2012’de Leon’un çıkışı ile başlamıştı, “2. Faz” ise Ateca, Ibiza ve Leon ile başladı ve Arona crossover ile devam etti.  Seat kısa süre önce Mii şehir otomobilinin elektrikli versiyonunu tanıttı. Bu model Seat’ın ilk elektrikli otomobili olacak. Firmanın bağlı olduğu Volkswagen Grup “MEB” adı verilen yeni bir modüler elektrifikasyon kiti geliştirdi. Bu kit grup markalarının elektrikli otomobilleri için kullanılacak. 

 

MEB kısa süre önce Volkswagen’in 2020 yılında üretime geçecek ID konsept otomobili içerisinde tanıtıldı. Seat’ın VW Grubu’nun yeni platformlarını kullanan ilk grup markası olma geleneği var. Bu nedenle Seat’ın ilk MEB platformlu elektrikli otomobili beş kapılı bir aile tipi hatchback olarak 2019’da piyasaya çıkabilir. Bunu elektrikli bir SUV takip edecek. 

Yeni modellerin ilki Seat’ın Skoda Kodiaq versiyonu denilebilecek bir yedi koltuklu SUV olacak. Seat patronu Luca de Meo bunu “markanın amiral gemisi” olarak tanımlıyor. Tasarım yöneticisi Alejandro Mesonero modelin tasarımının tamamlandığını ve gelecek yıl piyasada olacağını belirtiyor. Seat model için bir isim bulma yarışması açtı ve yarışmanın sonucu Ekim ayında açıklanacak. 

 

Mesonero “Kalite etkisi uyandıran havalı bir tasarım uyguladık. Seat kimliğini taşıyan ancak Arona ve Ateca’dan farklı bir tasarım oldu. Ön ve arkada farklı bir yaklaşım benimsendi ve daha hassas çizgilere yer verildi.” dedi.

 

Seat’ın eski modellerin yerine çıkaracağı üç yeni nesil model arasında ise en öne çıkan model Leon. Yeni Leon ayrıca Seat’ın tasarım dilinin öncülüğünü yapacak. Mesonero yeni tasarımın firma tarihinde çok önemli bir adım olacağını söylüyor. Yeni Leon ve Seat’ın elektrikli otomobilleri yeni kabin teknolojisi ve bağlanabilirlik özellikleri ile gelecek. Yeni Leon’un tam elektrikli bir versiyonu çıkarılmayacak ancak tak-çalıştır hibrit seçeneği sunulacak. 2020’ye kadar yenilenecek modeller arasında Mii, Toledo küçük hatchback ve Alhambra MPV de bulunuyor. Toledo’nun üretimine son verilmesi gündemde ancak markaya daha uzak özellikler de eklenebilir. Rabe, Seat’ın artık – Mii ve Alhambra gibi - VW Grubu ile paylaşılan ürünlere logosunu vermeyi planlamadığını söyledi. Rabe aynı zamanda üç tamamen yeni modelin aslında dört model gibi düşünülebileceğini, Alhambra’nın çok kapsamlı, radikal bir dönüşümden geçerek büyük bir crossover model haline geleceğini belirtti. 

 

Cupra markası da gelecek yıl yeni Ateca Cupra modeli ile büyüyecek. Bu model dört çekişli sürüş sistemi ve 300 hp güç çıkışına sahip olacak. 

Ibiza Cupra ise şu an gündemde değil. De Meo, Seat’ın henüz Ibiza Cupra için sağlam bir iş planı oluşturamadığını söyledi ve performans odaklı hatchback modellere talebin azaldığını belirtti, ayrıca gelecekteki elektrikli Seat modellerinin Cupra versiyonlarını hazırlamak istediklerini açıkladı.

Son Güncelleme : 19 Temmuz 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo