Mercedes Avrupa’da 3 milyon dizel otomobili geri çağıracak

Ototeknikveri     19 Temmuz 2017 02:50

Daimler yönetim kurulunun dizel kirliliğini azaltmak için 220 milyon euro tutarında bir yatırımla yeni önlemleri onayladığını açıkladı. Avrupa’da 3 milyondan fazla Mercedes-Benz dizel motor güncellenecek.

Mercedes Avrupa’da 3 milyon dizel otomobili geri çağıracak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dizel motorlardaki nitrojen oksit emisyonları solunum hastalıklarına yol açabiliyor. Daimler CEO’su Dieter Zetsche “Dizel motorlarla ilgili kamuoyu tartışmaları belirsizlik yaratıyor. Bu yüzden dizel otomobillerin sürücülerinin dizel teknolojisine güvenlerini pekiştirmek amacı ile ilave önlemler almaya karar verdik.” dedi. Yapılan güncelleme için kullanıcılardan hiç bir ücret alınmayacak ve işlemler gelecek haftadan itibaren başlayacak. Güncellemeler Avrupa’daki neredeyse tüm EU5 ve EU6 otomobillere uygulanacak. Daimler’in açıklamasına göre, işlemlerle ilgili devlet yetkilileri ile tam işbirliği içinde olunacak. Daimler ayrıca yeni dört silindirli OM 654 dizel motorun tüm model portföyünde kullanılabileceğini açıkladı. Motor ilk kez 2016’da yeni E-Serisi’nde kullanılmıştı.

 

Geri çağırma Alman yasa yapıcıların geçen hafta Mercedes-Benz yöneticilerini emisyonlar ile ilgili sorgulamasından hemen sonra geldi. Firma, Ulaştırma Bakanlığı ile görüşmeleri sonucu tekrar emisyon testlerine girmeyi kabul etti. 

 

Mayıs ayında 23 savcı ve 230 polis ve diğer kriminal yetkililer dizel otomobillerde egzoz gazı arıtma sistemlerinin manipüle edildiği kuşkusu ve iddiaları ile Almanya’daki Daimler tesislerini araştırdılar. Daimler araçlarının yola çıkmasına yasal bir engel olmadığını söyledi ancak yatırımcıları ABD yetkililerinin soruşturmalarının ciddi cezalara ve geri çağırmalara yol açabileceği konusunda uyardı. 

 

Volkswagen Grup 2015’te emisyon testlerini itiraf etmişti. O tarihten beri dizel motorlarla ilgili tüm otomotiv endüstrisine kuşkuyla bakılmaya başlandı ve pek çok dizel otomobilin nitrojen oksit emisyonlarının yasal seviyelerinde üzerinde olduğu iddiaları yöneltildi. 

Son Güncelleme : 19 Temmuz 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo