Jaguar Land Rover ilk denizaşırı fabrikasını açtı

Ototeknikveri     23 Temmuz 2017 12:56

Jaguar Land Rover ilk denizaşırı fabrikasını Cuma günü yapılan törenle Çin’de açtı.

Jaguar Land Rover ilk denizaşırı fabrikasını açtı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İngiltere’nin en büyük otomobil üreticisi Jaguar Land Rover zaten Çin’de bir tesise sahipti ancak burayı Chery ile ortak işletiyordu. Yeni fabrika ise 1.6 milyar dolarlk bir yatırım kapsamında açıldı. JLR tarafından yapılan açıklamada “Yeni motor fabrikası Jaguar Land Rover’ın Çin piyasasına uzun vadeli bağlılığını kanıtlıyor. Bu sayede müşterilere heyecan verici bir dizi otomobil ve motor seçenekleri sunuluyor.” denildi. Changshu’da açılan fabrika yeni Ingenium 2.0 litre dört silindirli benzinli motorları üretecek. JLR’nin Changshu’daki otomobil fabrikası ise üç yıl önce açılmıştı. Range Rover Evoque, Land Rover Discovery Sport ve uzun aks aralıklı Jaguar XFL bu fabrikada üretiliyor. Jaguar E-Pace kompakt SUV de gelecek yıl bu modeller arasına eklenecek.

 

Çin, 2016’da JLR’nin en hızlı büyüyen piyasası oldu ve firmanın global satışlarının %20’sini oluşturdu. Hintli Tata Motors’un sahip olduğu JLR üretim seviyelerini ve model serisini hızla büyütüyor. Firma İngiltere’deki operasyonlarını büyütmektense 2015’te Slovakya’da yeni bir fabrika açmaya karar vermişti.

Bu ayın başlarında JLR’den yapılan açıklamada yeni E-Pace modelinin Avusturya Magna Steyr’de ve Çin’de üretileceği duyuruldu. E-Pace global satışa yönelik olarak İngiltere dışında üretilen ilk model olacak.

 

İngiliz otomobil endüstrisinin büyük kısmı gibi, JLR de Brexit sürecinin gümrüklerde uzun beklemeler ve %10 gümrük vergileriyle ihracatını olumsuz etkilemesinden endişeleniyor, bu da İngiltere’de üretimin devamlılığını tehdit ediyor.

Son Güncelleme : 24 Temmuz 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo