İngiltere elektrikli otomobil pillerinde dünya lideri olacak

Ototeknikveri     24 Temmuz 2017 08:41

İngiltere hükümeti elektrikli ulaşım devrimini yakalamak için 4 yılda 246 milyon pound yatırım yapacak.

İngiltere elektrikli otomobil pillerinde dünya lideri olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu yatırım hükümetin daha geniş kapsamlı endüstriyel stratejisinin bir parçası ve 45 milyon poundluk “Pil Enstitüsü” ile başlayacak. Pil teknolojilerinin yaygınlaşması ve daha düşük maliyetle üretilebilmesi için çalışacak bir araştırma merkezi açılacak. Ticaret, Enerji ve Endüstriyel Strateji Bakanlığı’nın (BEIS) açıklamasına göre, “Faraday Challenge” adı verilen dört yıllık yatırımın ilk aşaması pil teknolojilerinde araştırma ve uzmanlık gelişimini hedefliyor. Pil Enstitüsü kurulduğunda, en önemli araştırmaları hükümetin inovasyon ajansı Innovate UK tarafından endüstriyel işbirlikleri ile piyasaya yaklaştırılacak. Ardından, düşük karbonlu ulaşım sistemleri üzerinde çalışan Advanced Propulsion Centre otomotiv sektörüyle birlikte çalışarak yeni bir açık erişimli Ulusal Pil Üretim Gelişimi tesisi için en iyi teklifi oluşturacak. 

 

Yatırımla ilgili bilgi veren Ticaret, Enerji ve Endüstriyel Strateji Bakanı Greg Clark, “Faraday Challenge ile yaptığımız iş tam anlamıyla otomotiv ve enerji devrimine güç verecek. İngiltere bu alanda şimdiden dünyaya liderlik ediyor.” dedi. 

Hükümet ve Ofgem (Petrol ve Elektrik Piyasası Düzenleme Kurulu) aynı zamanda İngiltere’nin elektrikli ulaşıma geçişine hazırlık ile ilgili bir plan hazırladılar. BEIS tarafından yapılan açıklamada “25 yıldan uzun bir süredir İngiltere’nin elektriği yenilenebilir enerji kaynaklarından üretiliyor ve pilde enerji depolama gibi teknolojilerin maliyetleri giderek düşüyor. Bunlar ülke genelindeki ticari kurumlar ve konutlara ekonomik fayda sağlamak için önemli fırsatlar.” denildi.

 

Enerji sistemi planları ile ilgili yorum yapan Nissan Avrupa enerji hizmetleri yöneticisi Francisco Corranza ise “Elektrikli otomobiller sadece otomobilleri kullanma şeklimizi değil yaşam biçimimizi de değiştiriyor. Nissan’ın bu gelişmede daha büyük bir rol almasını garantilemek ve şehirlerimizi orumak için, elektrikli otomobillerimiz temiz mobil enerji üniteleri olarak kullanılacak. Bu, çevre ve gelecekte makul fiyatlı enerji bakımından sıra dışı bir potansiyel.” dedi. Corranza ayrıca sözlerine şunları ekledi: “Artık otomobillerimize insanları A noktasından B noktasına taşıyan araçlardan çok daha fazlası olarak bakıyoruz. Otomobiller enerjiyi tüketme, paylaşma ve üretme biçimimizin çok önemli birer parçası. Bu, fosil yakıtlardan yenilenebilir enerjiye geçişte hayati bir rol oynayacak. Taşıtlarımız şebekeye bağlanabilir ve İngiltere enerji şebekesini daha sürdürülebilir ve stabil hale getirebilir. Elektrikli otomobillerin artışı, yenilenebilir enerji üretim ve depolanmasındaki gelişmeler ve artış akıllıca planlanmalı. Nissan elektrikli otomobiller ve otomobilden şebekeye servislerin yanı sıra, pillerimiz için de otomobillerde kullanıldıktan sonra yenilenebilir kaynaklarla sabit enerji üretim üniteleri olarak kullanımlarına devam edilmesine yönelik planlarımız var.”

 

Bakan Greg Clark aynı zamanda üçüncü Bağlantılı Otonom Taşıtlar araştırma ve geliştirme yarışmasını da açıkladı. Yarışma kapsamında yeni projelere 25 milyon pound kaynak sağlanacak.

İlk kez, hükümet off-road sürücüsüz inovasyonlara da fon sağlıyor. İnşaat, tarım ve madencilik gibi alanlarda off-road sürücüsüz teknolojilerin ticari potansiyelinin artırılması için destek verilecek. 

Son Güncelleme : 26 Temmuz 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo