Elektrikli Mini Brexit’e rağmen İngiltere’de üretilecek

Ototeknikveri     26 Temmuz 2017 01:49

BMW yeni elektrikli hatchback otomobilin İngiltere’de Oxfordshire Cowley fabrikasında üretileceğini, güç aktarım organlarının ise Almanya’da inşa edileceğini açıkladı. Elektrikli model üç kapılı versiyonu temel alacak.

Elektrikli Mini Brexit’e rağmen İngiltere’de üretilecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni model Mini serisinin geri kalanı ile birlikte üretilecek ancak BMW’nin Landshut ve Dingolfing e-mobility fabrikalarından gelen elektrikli güç aktarım organlarını kullanacak. i3 modelinin motorları da bu fabrikalarda üretiliyor. Otomobilin elektrikli sürüş mesafesinin en az 402 km olması bekleniyor. İngiltere üretiminin onaylanması BMW’nin elektrikli Mini’yi tamamen Almanya’da üretileceği söylentilerini de boşa çıkartmış oldu. Brexit’in yol açacağı ekonomik belirsizlik nedeniyle modelin İngiltere’de üretilmesine şüphe ile bakılıyordu. Mini yöneticisi Peter Schwarzenbauer elektrikli Mini’nin geliştirildiğini geçen yılın sonlarında açıklamıştı. Schwarzenbauer otomobilin 2019’da çıkacağını, aynı yıl pil teknolojisindeki gelişmelerin de modeli piyasa için uygun hale getireceğini söylemişti. 

 

Yeni model üç kapılı Mini’nin benzinli ve dizel versiyonlarına katılacak. Firma portföyündeki diğer modelleri de elektriklendirmeyi planlıyor. Bu planlar geçtiğimiz aylarda Countryman S E Cooper tak-çalıştır hibrit modelinin çıkışı ile güç kazandı.

Plan ilk kez BMW Grubu’nun Strategy Number One Next bülteninde açıklanmıştı. Fikri ilk masaya getiren ise geçen yıl yönetim kurulu başkanı Harald Krüger olmuştu. Krüger 2025 yılı itibariyle yıllık 500.000 elektrikli otomobil satmayı hedeflediklerini, bunun toplam satış hacminin %20’sini oluşturduğunu belirtti. Bu elektrikli platform ile 2020 yılında elektrikli X3, 2021’de tam otonom iNext modeli ve başka modeller gelecek.

Son Güncelleme : 27 Temmuz 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo