Toyota 2022’de yeni elektrikli otomobili ile çığır açacak

Ototeknikveri     26 Temmuz 2017 01:26

Japon otomobil üreticisi Toyota sürüş mesafesi ve şarj süresinde büyük ilerleme sağlayacak bir katı hal pili ve bu pili kullanacak bir otomobil geliştiriyor.

Toyota 2022’de yeni elektrikli otomobili ile çığır açacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Japon Chunichi Shimbun gazetesine göre, yeni bir platform kullanacak otomobil 2022’de piyasaya çıkacak. Gazete otomobil üreticisinin katı hal pilleri üzerine çalıştığını ve yakın zaman önce likit elektrolitler yerine katı elektrolitler kullanan bir teknoloji geliştirdiğini yazdı. Bu sayede geleneksel lityum-iyon pillere kıyasla daha yüksek hacimsel enerji yoğunluğu sağlanıyor.  Pil teknolojisi uzmanları en gelişmiş katı hal pillerinin şarj süresini bir saatten aza düşürebileceğini, bunun da günümüzün şarj olması uzun saatler alan lityum-iyon pillerine kıyasla büyük bir ilerleme olacağını söylüyor. Çalışmalar katı hal pillerinin lityum-iyon pillerin üç katı enerji tutabildiğini ve kullanım ömrlerinin daha uzun olduğunu gösterdi. 

 

Toyota henüz bu teknolojiyi bir üretim modelinde kullanacağını onaylamadı ancak bir sözcü bu konuda araştırmaların sürdüğünü belirtti. Sözcü, “Tüm katı hal pillerinin pratik uygulamaya yakın bir seviyede olduğu düşünülüyor. Ar-Ge çalışmalarımız devam ediyor, bunlara tüm katı hal pillerinin 2020’lerin başlarında ticari olarak piyasaya sürülmesi için üretim mühendisliği de dahil.” dedi.

 

Geçen yıl otomobil üreticisi pil – elektrik teknolojilerine yatırım yapma niyetini açıklamış, yeni bir elektrikli taşıtlar departmanı açmıştı. O dönemde yapılan açıklamada katı hal pilleri üzerinde çalışıldığı ancak laboratuardaki başarının henüz pratikte uygulamaya geçirilemediği belirtilmişti. Firma sözcüsü konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu yeni nesil piller yüksek potansiyele sahip ancak bazı zorlukları var henüz likit piller seviyesine gelmediler. Batı hal pilleri laboratuarda prensip olarak başarılarını kanıtladıkları aşamadalar ancak pratik kullanımda da işe yaradıklarını görmeliyiz. Bu nedenle daha fazla Ar-Ge çalışmasına ihtiyacımız var.” 

Toyota’nın ilk pilli elektrikli otomobilinin 2020’de çıkması bekleniyor. Bu otomobil tek şarjla 300 km sürüş mesafesine sahip olacak. Bu modelin geleneksel lityum-iyon piller kullanması ancak iki yıl sonrasında gelecek katı hal pilli ilk otomobilin yolunu açması planlanıyor.

Son Güncelleme : 27 Temmuz 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo