Skoda Karoq Üretimi başladı

Ototeknikveri     26 Temmuz 2017 11:15

Skoda yeni Karoq’un üretimine Kvasiny fabrikasında başladı. Yeni Skoda Karoq teslimatları Avrupa'da 2017 Ekim'de başlayacak.

Skoda Karoq Üretimi başladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skoda Karoq Çek Cumhuriyeti’ndeki Kvasiny fabrikasında üretim hattından indi. Yeni kompakt SUV markanın tipik duyusal ve dinamik tasarımını sıra dışı genişlik, yeni sürüş yardım sistemleri, güçlü ve verimli motorlarla birleştiriyor. İlk otomobiller Ekim ayında müşterilere teslim edilecek. Skoda üretim ve lojistikten sorumlu yönetim kurulu üyesi Michael Oeljeklaus üretimin başlangıcı ile ilgili “Yeni Skoda Karoq seri üretiminin başlangıcı bütün firma için önemli bir dönüm noktası. Bütün ekip yeni SUV modelin üretimi için kapsamlı bir şekilde hazırlandı.” dedi. Mayıs ayında Stockholm’de tanıtılan yeni Skoda Karoq karakterli bir SUV otomobil. Modelin tasarımına kristal bileşenler hakim ve Skoda’nın yeni SUV tasarım dilini temsil ediyor. Çok sayıda dikkat çekici özellik arasında 1630 litrelik bagaj kapasitesi, full-LED farlar ve programlanabilir dijital kontrol paneli bulunuyor. Modelle birlikte güç çıkışları 85 kW (115 PS) – 140 kW (190 PS) arasında değişen beş motor seçeneği sunuluyor. Yeni Skoda Karoq ayrıca VarioFlex arka koltuklar ve bagajın eller serbest açılması için sanal pedal gibi akıllı özelliklerle dikkat çekiyor. 

 

Kvasiny Çek Cumhuriyeti’ndeki üç Skoda fabrikasından birisi. Hradec Králové bölgesindeki en büyük işveren olan tesiste halihazırda 8000 kişi çalışıyor. Son yıllarda fabrikanın üretim kapasitesi ciddi oranda artırıldı ve modernize edildi. Sadece 2015 yılında Skoda Auto fabrikanın SUV üretimini geliştirmek için yaklaşık 11 milyar koruna harcadı. Önümüzdeki yıllarda üretim kapasitesi kademeli olarak yıllık 295.000 adete kadar çıkartılacak. 

Yeni Karoq modeline ek olarak Kvasiny fabrikasında Superb, Superb Combi ve Kodiaq modelleri de üretiliyor. Markanın ilk kompakt SUV’si Skoda Yeti de 2009 yılının Mayıs ayından bu yana Kvasiny’de üretiliyor. Tesisin 80 yılı aşkın köklü bir geçmişi var. 1930’lu yıllarda burada Jawa 700 ve başka otomobiller üretiliyordu. Tesiste üretilen ilk Skoda otomobil ise 1947 yılında Superb modeli olmuştu.

 

Skoda’nın 2025 gelecek stratejisinin bir parçası olarak marka gelecek yıllarda model portföyünü büyütecek. Bunun için özellikle SUV modellere odaklanılacak. Skoda Karoq üretiminin başlaması ile firma yeni bir dönüm noktasına giriyor. Yeni kompakt SUV Ekim ayında piyasaya çıkacak. 

Son Güncelleme : 27 Temmuz 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo