Opel'den Engelliler için Yeni Çözümler

Ototeknikveri     27 Temmuz 2017 10:01

Yeni el kumandaları ile otomobil pedallar kullanılmadan sürülebiliyor. Yenilikçi yardım sistemleri ve bireysel opsiyonlar ile engellilerin otomobil kullanması kolaylaştırılıyor.

Opel'den Engelliler için Yeni Çözümler
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobil kullanabilmek fiziksel engelli bireyler için bağımsızlık yolunda önemli bir adım. Opel bunun için ideal çözümler sunuyor. Portföydeki en yeni ürünler arasında, pedalsız sürüşe olanak tanıyan iki yeni el kumandası bulunuyor. Mobilite yardımcıları Astra, Cascada ve Zafira gibi birçok Opel modelinde fabrika çıkışından itibaren hazır bulunuyor. Yeni Insignia da yakında bunlar arasına katılacak. Söz konusu yardımcı bileşenler bayide yeni bir araba satın alırken veya konfigüratör üzerinde seçilerek de sipariş edilebiliyor. Müşteri siparişle birlikte eksiksiz Opel garantisini alıyor.

Mobilite yardımı de Veigel Kumandası fiziksel engelli sürücülerin dönüş sinyallerini, lambaları, farı ve ön cam sileceklerini gaz kolu üzerindeki uzaktan kumandadan çalıştırmasına izin veriyor. Daha önce bu kumanda sadece gaz ve freni kontrol edebiliyordu. Bu da önemli bir güvenlik unsuru çünkü şoför diğer tüm önemli fonksiyonları tek eliyle kontrol ederken, diğer elini direksiyon üzerinde tutabiliyor. İlgili direksiyon döndürme düğmesi tek elle direksiyonu kullanmayı kolaylaştırıyor. Diğer bir avantajı ise şöyle; Örneğin engeli bulunmayan başka bir sürücü ortak kullanılan arabayı sürmek istiyorsa manuel çalıştırma kontrolleri kolaylıkla katlanıp kaldırılabiliyor, döner düğme direksiyon simidinden çıkarılıyor ve pedal kapağı pedalların üzerinden kaldırılabiliyor. Böylece Opel modeli her sürücüye saniyeler içinde hazır oluyor.

Aynı şey, Petri + Lehr'den yeni Multima PRO el kumanda ünitesi için de geçerli. Kumanda çok ince bir tasarıma sahip, böylece sürücü koltuğunun tüm ileri ayarlama yolu korunuyor. Işıklar, ön cam silecekleri, korna ve dönüş sinyalleri fonksiyonları bu modelde MFD Touch çok fonksiyonlu döner düğme üzerinden kontrol ediliyor. Direksiyon simidi çevirme düğmesindeki ergonomik olarak akıllı entegrasyon sayesinde kontrol panelleri her zaman sürücü görüş alanına yerleştiriliyor.

 

Opel Genel Müdürü Satış ve Satış Sonrası Peter Küspert, yeni özellikleri şöyle tarif ediyor; "Basit ve güvenli - fiziksel engeli olsun olmasın, her sürücünün aracını kullanması gerekiyor. Yeni fabrika çıkışı mobilite yardımcıları bunu daha da kolaylaştırıyor. Sürücü, bir eliyle tüm önemli fonksiyonları kontrol altında tutuyor. Otomobil sadece birkaç saniyede kolaylıkla dönüştürülebiliyor. Böylece herkes direksiyon arkasında kendisini rahat hissediyor."

Buna ek olarak, çok sayıda opsiyonel Opel destek sistemi, daha da güvenli ve keyifli bir sürüş sağlıyor. Modele bağlı olarak, son teknolojiler arasında, aracı otomatik olarak uygun park yerlerine yönlendiren Park Asistanı, aracın arkasındaki bölgenin daha iyi görünümü için Arka Görüş Kamerası ve Yan Kör Nokta Uyarısı bulunuyor. Buna ek olarak, trafik işareti tanıma, otomatik acil frenleme ve İleri Çarpışma Uyarısı ile araba istemeden şerit dışına çıktığı zaman görsel bir uyarı veren Şeritten Ayrılma Uyarısı ya da Şerit Koruma Asistanı gibi başka radar ve kamera tabanlı sistemler de bulunuyor. Kazaları önlemek için sistem, direksiyon simidini nazikçe, gerekirse arabayı şerit içine geri döndürecek şekilde çevirebiliyor. Sabit bir ısıtıcı ve elektrikli bagaj kapağı gibi konfor seçenekleri de, arabayı engelli insanlar için daha kolay ve rahat hale getiriyor.

Opel, sürücüler için yardımcı araçlar ve ekipmanlara ek olarak, tekerlekli sandalyelerdeki insanların taşınması için birçok çözüm de sunuyor. Geniş Combo, Vivaro ve Movano modelleri bu amaç için özellikle uygun. Opel bayileri, uzmanlarla birlikte optimum bireysel taşıma çözümünü bir araya getirdi. Platform kenarında otomatik devrilme korumalı kaymaz rampalar ve tekerlekli sandalye asansörü, yolculuğun başlamasından önce bile yolcu güvenliğinin nasıl sağlandığına dair birkaç örnek arasında bulunuyor.

 

Son Güncelleme : 27 Temmuz 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user
  • User

    Misafir40416 ülkemizde uygulanma durumu ne bilginiz var mı bu ve bunun gibi ürünler maalesef ülkemizde satılmıyor.

    15 12 2018 02:24 Yanıtla Beğen (0) Şikayet Et

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo