Renault-Nissan Satışlarda Volkswagen'i Geçti

Ototeknikveri     31 Temmuz 2017 01:30

Renault-Nissan yılın ilk yarısında Volkswagen Grubu’nu geride bıraktı

Renault-Nissan Satışlarda Volkswagen'i Geçti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renault-Nissan ortaklığı yılın ilk yarısı rakamlarını açıkladı. Firma, Renault, Nissan, Mitsubishi ve Dacia markaları ile yılın ik 6 ayında 5.268.079 adet otomobil sattığını ve Volkswagen Grubu’nun önüne geçtiğini duyurdu. Volkswagen aynı dönemde 5.115.900 adet otomobil sattı.Satışlardaki artış daha çok Clio, Megane, Captur gibi Renault modelleri ve Sandero ya da Duster gibi Dacia modellrinden geldi. Renault yılın ilk yarısında 1.879.288 adet yeni otomobil sattı. Firmanın en iyi piyasaları Fransa, Rusya ve İtalya oldu. Nissan’ın X-Trail/Rogue, Sentra/Sylphy, Qashqai ve Altima/Teana gibi modelleri de satışlara olumlu etki etti. Nissan markası grubun satışlarına 2.894.488 adet otomobil ve ağır vasuta satışı ile katkı sundu. Markanın en iyi piyasaları ABD, Çin ve Japonya oldu. 

 

Mitsubishi ise aynı dönemde 495.000 adet araç sattı. Markanın özellikle Outlander ve Pajero Sport modelleri ilgi görüyor. Renault-Nissan ayrıca portföyündeki elektrikli otomobillerle de büyük ilgi gördü. Nissan Leaf, Renault Zoe, Mitsubishi i-MiEV ve Mitsubishi Outlander PHEV elektrikli araçlar toplam 481.151 adet satıldı.

 

Renault-Nissan ortaklığı yöneticisi Carlos Ghosn grubun rekor seviyedeki ilk altı ay satışları ile ilgil yaptığı yorumda, grubun markaları arasındaki sinerjiyi artırarak sürdüreceklerini, teknolojiye ve elektrikli modellere artık daha da çok odaklanacaklarını söyledi.

Son Güncelleme : 31 Temmuz 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo