Volvo XC60’ın sihirini yeniden yakalamak istiyor

Ototeknikveri     31 Temmuz 2017 01:10

Volvo yeni XC60 modelini daha büyük, daha güvenli ve daha teknolojik yaparak mevcut modelin başarısını geçmeyi hedefliyor. Şu an piyasada bulunan model 2016 yılını Avrupa’nın en çok satan premium orta boy SUV’si olarak tamamlamıştı.

Volvo XC60’ın sihirini yeniden yakalamak istiyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo ikinci nesil XC60 modelini sürücüye otomatik direksiyon yardımı sunan ve potansiyel kazaları önleyen güvenlik teknolojileri ile donattı. Bu sürüş yardım özelliklerinden ikisi tüm XC60 otomobillerde standart olacak. Bunlardan ilki SUV’nin City Safety sisteminin 50 km/s – 100 km/s arası hızlarda çalışan direksiyon yardımı fonksiyonu ile güncellenmiş hali. Otomatik fren tek başına bir taşıt, yaya ya da büyük havyan ile çarpışmayı önleyemediği zaman direksiyon yardımı devreye giriyor. İkinci özellik ise Oncoming Lane Mitigation adı verilen yeni bir sistem. Sistem sürücülerin karşı şeritten gelen araçlarla çarpışmasını 60 km/s – 140 km/s arası hızlarda önleyebiliyor. Şeritten çıkan sürücü uyarılıyor ve otomatik sürüş ile otomobil karşıdan gelen trafiğin önünden çekiliyor. Üçüncü güvenlik teknolojisi ise opsiyonel olarak sunuluyor. Blind Spot Information System adı verilen bu özellik sürücüyü kör noktada bulunan diğer taşıtlar ile ilgili uyarıyor, otomobil otomatik olarak kendi şeridine geri sokuluyor ve tehlikeden uzaklaştırılıyor. 

 

Yeni XC60 elektromekanik kremayer ve pinyonlu direksiyon sistemine sahip, bu sayede tüm hızlarda yüksek hassasiyet sunuyor. Volvo sürüş dinamikleri yöneticisi Per Ola Fuxin sistemi şöyle açıklıyor: “Direksiyon ve tekerlekler arasında daha hızlı bir bağlantı var. Bu da otomobili sürücünün komutlarına karşı daha duyarlı yapıyor ve sürücünün güvenini yükseltiyor. XC60’ın çift salıncaklı ön süspansiyonu da sürücüye daha iyi kontrol hissi veriyor çünkü virajlarda otomobil paralel kalıyor.

 

Volvo yeni XC40 modelini 44 mm daha uzun (4688 mm), 108 mm daha geniş (1999 mm) yaptı, yüksekliği ise 55 mm (1658 mm) azalttı. Değişikliklere rağmen XC60’ın ağırlığı motor seçeneğine göre eski modele kıyasla 20 kg daha hafif ya da daha ağır. Bunu başarmak için alüminyum ve sıcak şekillendirilmiş borlu çelik gibi hafif materyaller kullanılmış. 

 

XC60 hakkında kısa kısa

Hibrit versiyon hemen gelecek: XC60 ilk piyasaya çıkıştan itibaren benzinli ve dizel motorların yanı sıra tak-çalıştır hibrit sistemle gelen ilk Volvo olacak. Tak-çalıştır hibrit XC60 serisindeki en verimli ve en güçlü model. Modelin toplam güç çıkışı 407 hp (320 hp benzinli motor, 87 hp elektrikli motor), yakıt tüketimi ise 2.1 litre/100 km. CO2 emisyonu 49 gr/km. 

 

Motorlar: Volvo güç çıkışları 190 hp – 235 hp arasında değişen iki dizel motor ve 254 hp – 320 hp arasında değişen iki benzinli motor sunacak. 

 

Akıllı çözüm: XC60 arka koltukların altında iki ince ve geniş depolama cebi ile geliyor, buralarda iPad ya da küçül laptop bilgisayar saklanabiliyor. Volvo bu özelliğin çarpışma testlerinden de geçirildiğini belirtiyor.

 

İyi özellikler: Direksiyonun hızlı yanıt vermesi virajları yüksek hızlarda çok daha rahat hale getiriyor ve park yerlerine girmeyi kolaylaştırıyor. 

 

Kötü özellikler: Şeritten çıkmayı önleyen güvenlik sistemleri direksiyona fazla tork uygulayabiliyor. 

 

Çıkış tarihi: Temmuz (Avrupa), Ağustos (ABD), 2018 yılının başı (Çin)

 

Giriş fiyatı: 48.050 euro (Almanya)

 

Ana rakipleri: Audi Q5, BMW X3, Mercedes-Benz GLC

 

Üretildiği yer: Torslanda, İsveç; Chengdu, Çin (sonbahar)

 

Platform: SPA

 

En düşük CO2 emisyonu: 49g/km (T8 plug-in hibrit)

Son Güncelleme : 01 Ağustos 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo