Volvo S50 ismi ile ne planlıyor?

Ototeknikveri     03 Ağustos 2017 12:35

Volvo’nun ürün planları oldukça basit; 90 Serisi’nin tüm versiyonları sunuldu, sırada daha küçük 40 Serisi modelleri var, ardından yeni 60 Serisi gelecek. Öyleyse S50 isminin nerede kullanılması düşünülüyor?

Volvo S50 ismi ile ne planlıyor?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo’nun S50 ismi için yaptığı tescil başvurusu ortaya çıktı ve bununla ilgili sorular henüz yanıtlanmış değil. Volvo’nun 50 rakamını içeren son model ismi V50 station olmuştu, bu da aslında daha uzun bir tavan çizgisine sahip bir S40 sedan versiyonuydu. Bu modelin artık V40 ismini alması planlanıyor. S50 isminin S40 ile S60 sedan modeller arasına gelecek bir model için kullanılması ihtimallerden birisi. Bu durum Mercedes’in C-Serisi ve E-Serisi arasına bir D-Serisi sedan koyması gibi bir şey olacaktır. Lexus ise ES ve GS modellerini yeni nesilde birleştirip tek model haline getireceğini ve CT’yi sonlandıracağını açıkladı. Bütün bunlar bir aşağıdaki sınıfta gerçekleşecek, 60 Serisi C-Serisi ile rekabet edecek, 40 Serisi ise A/CLA/GLA ile rekabete girecek.

Mercedes C-Serisi ve E-Serisi arasındaki boşluğu CLK coupe ve cabriolet ile dolduracak. Bir S50 coupe ihtimali ise tartışmalı. Böyle bir model S50 değil de daha çok C50 adını alabilir. 

Cevap Audi ve BMW serilerinde bulunabilir. Alman otomobil üreticileri kompakt ve orta boy sedan otomobiller arasına sedan model koymuyor, bunun yerine A5 ve 4 Serisi gibi daha şık modellere yer veriyorlar. Bu örneklere bakarsak, S40 ve S60 sedan modelleri arasında bir S50 dört kapılı coupe görebiliriz. 

Daha yüksek ihtimal ise, Volvo’nun sadece gelecekte kullanacağı bir ismi koruma çabası olabilir. Bu nedenle isim ihtiyaç olmazsa hiç kullanılmayabilir. Yine de ortaya ne çıkacağını düşünmek ilginç. 

Son Güncelleme : 05 Ağustos 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo