Yeni 2019 Volkswagen Golf Mk8 hibrit devrimine hazırlanıyor

Ototeknikveri     04 Ağustos 2017 12:03

Yarı hibrit teknolojisi ile gelecek yeni VW Golf’ten yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı. Yeni kasa Volkswagen Golf'ünm 2019'da yollarda olması bekleniyor.

Yeni 2019 Volkswagen Golf Mk8 hibrit devrimine hazırlanıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen Golf 43 yıllık tarihindeki en önemli dönüşüme hazırlanıyor. Yeni nesil Golf hibrit teknolojisi ile gelecek, ayrıca model serisi sadeleştirilecek ve iç kabin tasarımı tamamen yenilenecek. Mk8 hatchback modelinin 2019 yılındaki Frankfurt Motor Show’da tanıtılması bekleniyor. Yeni Golf, Volkswagen’in I.D. elektrikli otomobil ailesi ile aynı zamanda piyasaya çıkacak. I.D. serisi Golf boyutundaki model ile başlayacak. VW yöneticisi Herbert Diess, firmasının 2025’e kadar en az beş pilli elektrikli modelle gerçekleşecek elektrikli otomobil atağına rağmen yeni Golf’ün en önemli gündem maddeleri olduğunu söylüyor. Diess yeni Golf ile ilgili şunları açıkladı: “Önceliğimiz Golf çünkü yeni nesil model markamızın ana ürünü olacak. Kamuoyu ilgisi, basın ve iletişim çalışmaları elektrikli otomobillere odaklandı ve kesinlikle geleceğin elektrikli otomobillerde olduğuna inanıyoruz. Buna rağmen, Golf yeni nesli ile ana ürünümüz olmayı sürdürecek. Yeni Golf esnek bir otomobil olacak. Beş kişilik bir otomobil için çok iyi boyutlandırmaya sahip olan model, kolay kullanım sunacak.”

 

Volkswagen yeni nesil hatchback için MQB şasisinin güncellenmiş bir versiyonunu kullanacak. Bu sayede hafif materyallerin kullanılması ile birlikte ağırlığın 70 kg azaltılması planlanıyor. Golf’ün genel şekli ya da dış cephesi fazla değişmeyecek ancak otomobil daha şık bir ön kısım ve daha alçak bir kaput, ayrıca daha şık LED farlara sahip olacak. Arkada ise daha fazla değişiklik var. Daha köşeli omuzlar ve VW logosunun altında ilk kez kullanılacak – yeni Arteon’da olduğu gibi - Golf logosu önemli değişiklikler arasında. 

 

İç kabinde fiziksel butonlar yerlerini dijital ekranlara bıracak. Volkswagen’in “Active Info Display” ekranı kontrol panelinin yerini alacak. Otomobilin fonksiyonlarının büyük kısmı geniş dokunmatik ekrandan kontrol edilebilecek. 

 

Benzinli ve dizel motorların yanı sıra, yeni Golf yarı hibrit teknolojisine sahip ilk Volkswagen olacak. Modelde – en azından bazı versiyonlarda – 48 bolt elektrik sistemi kullanılacak. Diess, yarı hibrit sistemlerin yeni nesil Golf’te önemli rol oynayacağını vurguluyor. 

 

Yarı hibrit sistemi son skandaldan sonra gözden düşen dizele daha temiz bir alternatif oluşturuyor, ayrıca benzer seviyede verimlilik sunuyor. Yeni 1.5 litre dört silindir turbo benzinli motor ve mevcut 1.6’nın yerini alacak yeni 1.5 litre dizel motor gibi geleneksel motorlar da yeni modelde yerini alacak.

 

GTI ve R gibi versiyonların da performansları yükseltilecek. Bunların güç çıkışları 250 hp ve 350 hp’ye kadar çıkacak.Plug-in hibrit GTE de piyasaya sunulacak ancak e-Golf modelinin yeni I.D. model ailesi nedeniyle artık sunulması beklenmiyor.

Son Güncelleme : 04 Ağustos 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user
  • User

    Misafir86416 Hani Almanya da dizeller yasaklanıyordu? 1.5 dizel hikayesini anlamadım,geri kalmış ülkeler için üretecekler herhalde :&

    06 08 2017 09:42 Yanıtla Beğen (0) Şikayet Et

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo