Yeni 5 Serisi BMW’nin ikinci çeyrekteki karını artırdı

Ototeknikveri     04 Ağustos 2017 02:13

BMW yılın ikinci çeyreğinde kazancını %7.5 artırdığını açıkladı. Yeni 5 Serisi’nin satışları ABD’de lüks otomobillere talebin düşmesini telafi etti.

Yeni 5 Serisi BMW’nin ikinci çeyrekteki karını artırdı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW’nin borçlar ve vergiler hariç geliri geçen yılın aynı döneminde 2.73 milyar euro olarak açıklanmıştı, bu yıl ise 2.93 milyar euro oldu. BMW vergi öncesi karını artırdığını ve ikinci çeyrekte faaliyet karının %9.7 (2016’da %9.5) olarak gerçekleştiğini de duyurdu. 2017 yılının ikinci çeyreğinde BMW, Mini ve Rolls-Royce satışları %4.6 artarak 633.582 adete çıktı. BMW yılın ikinci yarısında satışlardaki artışın Çin’de yeni 5 Serisi’nin piyasaya çıkması ile daha da yükselmesini ve tüm yıl sonuçlarının da bu doğrultuda olmasını bekliyor. Analistler BMW’nin illegal emisyon testi yazılımları nedeniyle soruşturulmayan tek Alman otomobil markası olduğuna dikkat çekiyor ve bunun satışlara olumlu yansıyacağını belirtiyor. Ayrıca firmanın güçlü markalar çıkartarak dersine iyi çalıştığı dile getiriliyor. 

 

Daha fazla harcama

BMW CEO’su Harald Krueger yılın geri kalanında daha fazla harcama yaparak yeni modellere ve versiyonlara, ayrıca elektrikli mobilite ve otonom arabalara bütçe ayıracaklarını açıkladı. Yatırımlar bir yandan yeni teknolojiler ve stratejik projelere, diğer yandan BMW tarihindeki en büyük model atağına aktarılacak. Firma 2020 yılına kadar 40 adet yeni ya da güncellenmiş model piyasaya sunmayı planlıyor. Bunlar arasında yeni 8 Serisi sedan ve X7 SUV gibi modeller de var.

 

Alman savcılar Daimler, Audi, Porsche ve Volkswagen hakkında soruşturma yürütüyor ve emisyon testlerinde hile yapmak için kullanılan illegal yazılımla ilgili iddiaları değerlendiriyor. BMW ise soruşturma altında değil ve diğer otomobil üreticilerinden farklı egzoz arıtma teknolojileri kullandığını açıkladı.

Son Güncelleme : 06 Ağustos 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo