VW T-Roc SUV serisindeki boşluğu dolduracak

Ototeknikveri     07 Ağustos 2017 01:51

Volkswagen markasının T-Roc SUV modeli, bu yılın sonuna doğru Avrupa'ya geldiğinde, markanın serisine modern ve şehirli bir kompakt crossover kazandırarak Tiguan'ın geleneksel görünümüne alternatif yaratack ve önemli bir boşluğu dolduracak.

VW T-Roc SUV serisindeki boşluğu dolduracak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

T-Roc, önümüzdeki yıllarda VW'nin SUV ürün yelpazesi genişlediğinde çekirdek bir model olacak. Diğer önemli model, T-Roc'un küçük kuzeni T-Cross'un ise, önümüzdeki yıl patlama yaşayan alt kompakt SUV / crossover segmentine katılması bekleniyor. VW markasının SUV atağı, Almanya'da yüzde 25'lik bir verimlilik artışı ve kayıp yaşayan üç bölgede karlılığa dönüşün yanı sıra 2020'ye kadar yüzde 4'lük bir işletme marjı elde etme stratejisinin önemli bir unsuru. VW marka satış ve pazarlama şefi Juergen Stackmann, yeni model için "Volkswagen'in ilk gerçek şehirli crossover modeli son derece yenilikçi dijital özellikler ve en yeni sürüş yardımı sistemleri ile dolu olacak. T-Roc, Tiguan'ın altındaki SUV segmentini kapsamak bakımından Volkswagen markası için çok önem taşıyor." dedi. VW, Frankfurt otomobil fuarından hemen önce 23 Ağustos'ta yapılacak bir medya etkinliğinde T-Roc'u tanıtacak.

 

Volkswagen markası CEO'su Herbert Diess, Mayıs ayındaki açıklamasında markanın önümüzdeki yılın sonuna kadar yedi yeni SUV çıkaracağını ve T-Roc'un bu ürün atağında büyük bir rol oynayacağını söylemiş, gazetecilere "T-Roc özellikle hacim ve kazanç artışına katkıda bulunacaktır," demişti.

 

Atlas'ın başarısı

T-Roc yılın ilk yarısında başlayan bir SUV hücumunun devamını oluşturuyor. Markanın en büyük pazarı olan - tüm satışlarının yarısının gerçekleştiği - Çin'de, Volkswagen, Teramont'un yanı sıra yerel olarak ürettiği Tiguan'ın uzun aks mesafeli versiyonunu piyasaya sundu. Teremont, ABD'de Atlas adı ile satışa çıktı ve şu ana kadar 5329 adet satışla kısa sürede başarılı oldu.

 

Stackmann, "Atlas lansmanının çok erken bir safhasındayız - bu yılın Mayıs ayında piyasaya sürüldü - aldığımız ilk tepki gerçekten olağanüstü. Yüksek ilgi nedeniyle bayilerdeki stoklar şimdiden tükendi. Müşteriler özellikle de üst donanım seviyelerine ilgi gösteriyorlar." dedi.

 

7 kişilik Tiguan 

Geçtiğimiz ay, VW, ABD'de kısa aks mesafesi olan Tiguan'ı, Meksika'da inşa edilen yeni bir modelle değiştirdi; bu model, üçüncü koltuk sırası ile 7 kişi taşıyabiliyor.  Model, Avrupa'da ise Wolfsburg fabrikasında üretilecek ve standart Tiguan'ın yanında Tiguan Allspace adı ile satılacak. VW, Cuma günü Avrupa'daki Tiguan Allspace siparişlerini almaya başlayabileceğini açıkladı. 150 hp, 1.4-litrelik benzinli motor ile giriş seviyesi için fiyatlar Almanya'da 29.975 euro'dan başlıyor.

 

Tiguan Allspace, standart Tiguan'dan 215 mm daha uzun (4700 mm). Yolcuların uzun aks mesafesi sayesinde daha fazla alanı var. VW, ayrıca "Discover Pro" multimedya sistemi ile segmente jest kontrolü özelliğini getiriyor.

Son Güncelleme : 08 Ağustos 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo