Sendikalar Volkswagen’in yeni modelleri Almanya’da üretime sokmasını istiyor

Ototeknikveri     10 Ağustos 2017 02:57

Volkwagen’in Almanya’daki fabrikalarında Golf ve Passat modellerine talebin düşmesi nedeniyle kapasite fazlası bulunuyor. Sendikalar Volkswagen’den üretimi artırmak için Almanya’da üretilecek yeni modeller belirlemesini istedi.

Sendikalar Volkswagen’in yeni modelleri Almanya’da üretime sokmasını istiyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen denetim kurulu üyesi Bernd Osterloh, Volkswagen’in işyeri konseyinin Wolfsburg, Emden ya da Zwickau tesislerinden birinde yeni bir modelin daha üretime sokulmasını istediğini açıkladı. Ayrıca Wolfsburg fabrikasında 40.000 adet daha Tiguan SUV üretilecek şekilde montaj hattının güncellenmesi öneriliyor. Tiguan şu anda Volkswagen’in en çok talep gören modeli. Tesislerde 60.000 üzerinde kişi çalışıyor ve yaşlanan Golf modeline olan talebin düşmesi üretim kapasitesinin değerlendirilememesine yol açıyor. Osterloh “Firmanın başarısı ve geleceği için Almanya fabrikalarındaki atıl kapasitenin kullanılması çok önemli. Üretim hedeflerini ancak yüksek kapasite kullanımı ile yakalayabiliriz.” dedi.

 

Wolfsburg fabrikasında 2018’de Volkswagen Grubu’na ait Seat markanının orta boy SUV modelinin üretilmesine karar verildi. Modelde Tiguan’da da kullanılan MQB platformu bulunacak.

 

Sendika üyeleri Volkswagen’in denetim kurulunda 20 sandalyeye sahip ve bu üyeler firmayı atıl durumdaki kapasitenin kullanılmaması durumunda yeni modeller, fabrikalar ve teknolojiler için yapılacak yatırımlara onay vermemekle tehdit ettiler. Osterloh, üyelerin bu yatırımlara ancak daha önce anlaşma ile belirlendiği şekilde üretim kapasitesi kullanıldığı taktirde onay vereceğini belirtti.

 

“Gelecek Paktı” 

Volkswagen geçen Kasım ayında sendikalarla “Gelecek Paktı” adı verilen bir anlaşma yaparak bazı çalışanların doğal yıpranma nedeniyle işten çıkartılması, bazı bürokratik engellerin kaldırılması ve Ar-Ge maliyetlerinin kısılması, böylece karlılığın ve üretkenliğin artırılması için uzlaşmaya varmıştı. 

 

Otomobil üreticisi Almanya fabrikalarında üretimi bu yıl ve gelecek yıl %7.5, 2019 ve 2020’de ise %5 daha artırmayı planlıypr. Bunun için maliyetlerde, Ar-Ge’de, tedarik ve üretim operasyonlarında bazı değişikliklere gidilecek.

 

Yatırımcılar dizel emisyon skandalı sonrasında Volkswagen’in yeniden toparlanması için önlemlerin şart olduğunu belirtiyor. Osterloh detay vermeden Volkswagen’in 500 milyon euro maliyet tasarrufu yaptığını, 1.5 milyar euro etkinlik kazancı elde ettiğini açıkladı. 

Son Güncelleme : 11 Ağustos 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo