Yeni Subaru Forester, Honda CR-V’yi hedef aldı

Ototeknikveri     10 Ağustos 2017 08:31

Erken aşamadaki geliştirme otomobili, Subaru’nun Forester modelini SUV tarzına doğru yaklaştırdığını gösteriyor.

Yeni Subaru Forester, Honda CR-V’yi hedef aldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Subaru Forester prototipi gelecekteki kompakt SUV rakipleri Honda CR-V ve Volkswagen Tiguan ile birlikte test edilirken görüntülendi. Subaru mühendisleri modelin segmentteki en çok satan otomobillere karşı şansını değerlendiriyor. Mevcut model gibi, yeni nesil de öncekilerin station stilinin aksine SUV formunda olacak. Otomobil yüksek biniş pozisyonuna ve kutu gibi bir gövdeye sahip. Modelin temelinde Subaru’nun yeni Global Platform’u bulunuyor. Subaru platformun sınıfında lider seviyede üstün güvenlik sunduğunu iddia ediyor. Avrupa SUV piyasasında şu an sadece %0.8 olan payını artırmak için Subaru kaliteye özel önem verdi ve kaportanın burulma direncini önceki platformlara kıyasla %70 artırdı. Bu sayede otomobilin yol tutuşu ve yanıt hızı Avrupalı sürücüleri kendisine çekecek.

 

Yeni platform aynı zamanda elektrifikasyon ile uyumlu olacak. Bu, yeni Forester modelinin hibrit sistemle de sunulacağını akla getiriyor. Sistem dört silindirli benzinli motor ve arka aksı sürek elektrikli motordan oluşabilir. 

 

2.0 litre boksör tipi yanmalı motorun da seride yer alması bekleniyor. Bu motor Subaru’nun yeni XV gibi diğer yüksek modellerinde de bulunacak. Şu anki modelin dizel motoru da rakiplere karşı işi sıkı tutmak ve seriyi çeşitlendirmek amacıyla revize edilebilir. 

Son Güncelleme : 11 Ağustos 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo