Yeni 2018 Audi Q3 SUV ilk kez görüntülendi

Ototeknikveri     11 Ağustos 2017 02:05

Audi serisindeki en eski otomobil yenisi ile değiştirilmek üzere. İşte yeni nesil Q3’e ilk bakış.

Yeni 2018 Audi Q3 SUV ilk kez görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni nesil Audi Q3 ilk kez test esnasında görüntülendi. Audi’nin BMW X1 ile rekabet edecek modelde evrimsel bir görünüm sunacağı anlaşılıyor. Yeni model 2018’de gelecek. Ön kısımda eskiy ekıyasla daha geniş, yeniden taarlanmış bir ön panjur görülüyor. Yeni farlarla birlikte ön kısım A8 gibi diğer yeni Audi modellerini yansıtıyor. Profilde yeni Q5’in şekli biraz küçültülerek alınmış.  Mevcut Q3 Audi’nin portföyündeki en eski model konumunda. Dolayısı ile yeni bir iç kabin ve yeni platform ile büyük değişiklikler bekleniyor. Q3 kaportanın altında Mk5 VW Golf modeline kadar izi sürülebilen oldukçe eski parçalara sahip. Volkswagen Grubu’ndaki pek çok diğer model gibi yeni versiyon da MQB platformuna geçecek. Bu platform artık Audi’nn TT spor otomobilinden Skoda Kodiaq SUV’ye herşeyde kullanılıyor. 

Yeni platform ağırlık azaltımı, daha geniş kullanım alanı ve tak-çalıştır hibrit teknoloji uyumluluğu gibi pek çok avantaja sahip. Yeni model, mevcut Q3 ile benzer boyutlara sahip olacak ancak uzunluk ve genişlikte ufak artışlar olacak (60 mm ve 50 mm. Aynı zamanda aks mesafesinde 50 mm artış). Boyutlardaki bu artışlar pratikliği pekiştirecek ve arkadaki yolculara daha geniş alan sağlanmasına yardımcı olacak. Bagaj kapasitesinin ise şu anki 420 litrenin üzerine çıkması bekleniyor.

 

İç kabinde tasarım ve teknoloji güncellemeleri ile radikal değişiklikler bekleniyor. Mevcut modelin karmaşık kontrol paneli ve orta konsol tasarımı yerini Q5’ten esinlenen daha şık ve ergonomik bir tasarıma bırakacak. Audi’nin Virtual Cockpit ekranı geleneksel gösterge panelinin yerini alacak. Yatay kontrol paneli ise kabinin görsel genişliğini artıracak.

Yeni MQB şasi aynı zamanda Q3 için yeni motor seçeneklerine imkan veriyor. Bunların arasında en çok öne çıkan ise tak-çalıştır hibrit e-tron. Hibrit versiyonun Q3 modelinin piyasaya çıkışından bir yıl sonra gelmesi bekleniyor. Hibrit sistemin 1.4 litre TFSI motor ve elektrikli motordan oluşması bekleniyor. Bu sistemle otomobilin yakıt tüketimi 1.88 l/100 km, CO2 emisyonu 40 g/km olacak.

 

Audi’nin aynı zamanda elektrikli bir Q3 versiyonu da tasarladığı düşünülüyor. Modelde 300 km sürüş mesafesi sunan VW e-Golf platformu kullanılabilir. Otomobilde tüketiciler için daha cazip kılmak amacı ile bir hızlı şarj sistemine de yer verilmesi bekleniyor.

 

Serinin diğer ucunda ise RS Q3 bulunuyor. Bu modelde Audi’nin beş silindirli turbo motoru kullanılacak. Motor alüminyumdan yapıldığı için daha hafif, aynı zamanda daha güçlü (394 hp). Mevcut modelde olduğu gibi, yine 7 vitesli çift debriyajlı otomatik şanzıman ve quattro dört çekişli sürüş sistemi kullanılacak. Serinin geri kalanı dört silindirli benzinli ve dizel motorlardan oluşacak. Bunların kapasiteleri 1.5 ve 2.0 litre arasında, güç çıkışları 150 hp – 218 hp arasında değişecek.

Son Güncelleme : 13 Ağustos 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo