Honda Yeni hibrit güç aktarım mekanizmaları geliştiriliyor

Ototeknikveri     11 Ağustos 2017 06:22

Yeni güç aktarım mekanizmaları ilk önce ABD üretimi bir otomobilde kullanılacak. Bu otomobil Japon otomobil üreticisinin elektrifikasyon sürecine liderlik edecek.

Honda Yeni hibrit güç aktarım mekanizmaları geliştiriliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Honda 2018 yılında özel bir hibrit model çıkartacak ve yeni modelin test fotoğrafları ortaya çıktı. İlk olarak Ocak ayında Detroit Motor Show’da haberleri ortaya çıkan yeni sistem ABD’de üretilecek ve sisteme iki motor ile yanmalı motor dahil olacak. Bunun test esnasında görüntülenen otomobildeki sistem olduğu düşünülüyor. Test otomobili eski nesil bir Honda City üzerine geliştirilmiş. Bu da aslında Jazz modelinin bir sedan versiyonu. Otomobilin uzatılmış kaportasının sebebinin büyük pil paketlerine yer açmak olduğu düşünülüyor. Otomobilin güç aktarım mekanizmaları ABD’de satılan Accord Hybrid için kullanılanlar ile bağlantılı olacak. Bu modelde 2.0 litre dört silindirli motor ve elektronik destek bulunuyor. Güç çıkışı 209 hp, yakıt tüketimi ise 4.1 l/100km. 

 

Honda henüz test otomobilini onaylamadı hatta gelecekteki hibrit modelinin Avrupa’da satılıp satılmayacağını açıklamadı ancak firmanın önümüzdeki iki yıl içinde üreteceği otomobillerin %50’sinde mutlaka bir tür elektrikli sistem bulunacağı biliniyor. Dolayısı ile yeni hibrit sistem Avrupa’ya da gelebilir.

 

Honda’nın başkanı ve CEO’su Takahiro Hachigo geçtiğimiz aylarda elektrikli otomobillerin karbon emisyonsuz ulaşımın anahtarı olduğunu söylemişti. Honda’nın elektrikli sistemlere ilgisi toplam CO2 emisyonlarını – üretim süreçleri dahil – 2050 yılı itibariyle yarı yarıya indirme hedefinden kaynaklanıyor. Bu akımın başını ise Honda NSX modeli çekiyor.

Son Güncelleme : 14 Ağustos 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo