Yeni BMW X5 bu kez daha az kamuflajla görüntülendi

Ototeknikveri     11 Ağustos 2017 07:22

Yeni BMW X5, mevcut 7 Serisi ile aynı temelleri paylaşacak ve tak-çalıştır hibrit ve performans versiyonlarına sahip olacak.

Yeni BMW X5 bu kez daha az kamuflajla görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW'nin gelecek nesil X5 ve X5 M modelleri, bu yıl içinde piyasaya sürülmelerinden önce son dokunuşlar için kamuya açık yollarda test ediliyor. Yeni model serisi Porsche Cayenne ile rekabet edecek. Yeni nesil X5, CLAR (küme mimarisi) platformunu yani 7 Serisi ile aynı platformu kullanacak. Bu platform, çelik, alüminyum, karbonfiber ve magnezyum konstrüksiyonu destekliyor; bu nedenle, mevcut X5'lerin en hafif olanı xDrive35i'ye (2030 kg) kıyasla, ağırlıkları önemli ölçüde düşürecek. Yakın zamanda X5 M zaten kameralara yakalanmıştı. Model, üretime hazır kaportası ile Nürburgring'de markanın test merkezinin yakınlarında görüldü. Görüntülenen otomobilin 600 hp güç çıkışına sahip olması beklenen iki turboşarjlı V8 motorlu en üst model olduğu tahmin ediliyor. Bu versiyon standart modelden hemen sonra ya da bir süre sonra gelebilir.

 

BMW'ye yakın kaynaklar, yeni X5 serisinde dört, altı ve sekiz silindirli motorlara yer verileceğini bildiriyor. Bir plug-in hibrit de bunları takip edecek. 2013'ten bu yana piyasada bulunan mevcut X5'in güncellenmiş hali, önümüzdeki aylarda gelecek.

 

X5, rakibi olan bir sonraki Mercedes GLE ile kabaca aynı zamanlarda piyasaya çıkacak. Model artık BMW'nin SUV serisinin amiral gemisi olmayacak ve tacı 2018'de X7'ye devredecek. 

Son Güncelleme : 14 Ağustos 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo