Fiat Chrysler, Çinli Great Wall tarafından satın alınacağı iddialarını reddetti

Ototeknikveri     22 Ağustos 2017 05:02

Great Wall Motors, Fiat Chrysler'e ilgi duyuyor ancak firma Jeep'e olan bağlılığını yineledi.

Fiat Chrysler, Çinli Great Wall tarafından satın alınacağı iddialarını reddetti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fiat Chrysler Otomobilleri'ne (FCA) Çinli otomobil üreticisi Great Wall Motors tarafından bir satın alma teklifi yapıldığı iddia edliyor. Reuters tarafından temasa geçilen Great Wall'dan bir yetkili: "Böyle bir niyetimiz var, FCA ile ilgileniyoruz." dedi. Konuya aşina bazı kaynaklara göre, Great Wall Motors, FCA ile bir toplantı yapmak istedi ve grubun tamamı veya bir kısmı için teklifte bulunulması bekleniyor. Great Wall, 1984 yılında kuruldu ve o zamandan beri Çin'in en büyük SUV üreticisi olarak haline geldi. Bu nedenle, iddialar özellikle FCA'dan Jeep markasını elde etmeye hevesli olduğunu düşündürüyor. Bu, marka için kendi başına bir anlaşma ya da grubun tamamının satışı olabilir.

 

FCA, "Great Wall Motors'un Jeep markasına potansiyel ilgisi" söylentilerine yanıt olarak bir bildiri yayınladı. Grup, Great Wall tarafından satın alınacağı iddialarını inkar ediyor ve 2014-18 planlarına tamamen sadık kalacakları konusunda ısrar ediyor.

 

2014 - 2018 planları kapsamında FCA global satışlarını 2018 yılı itibariyle yıllık 7 milyon adete çıkartmayı hedefliyor. Alfa Romeo gibi markalardan - Giulia ve Stelvio SUV gibi modellerle - ürünlerin bu büyümeye özellikle katkı yapması bekleniyor.  

Son Güncelleme : 23 Ağustos 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo