Yeni Lynk & Co 03 sedan İngiltere'de görüntülendi

Ototeknikveri     22 Ağustos 2017 08:26

Lynk & Co'nun yeni sedan modeli platformunu Volvo V40 ile paylaşacak. Otomobil İngiltere'de test edilirken kameralara yakalandı.

Yeni Lynk & Co 03 sedan İngiltere'de görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Volvo tabanlı Lynk & Co 03, bu sefer İngiltere yollarında testte görüntülendi. Otomobil daha önce Nisan ayında Şanghay Motor Show'da konsept biçiminde sergilenmişti. Gelen en son fotoğraflar, üretim versiyonu ile ilgili daha da çok fikir veriyor ve Geely'nin sahibi olduğu Lynk & Co'nun konsept ile ortaya konan tasarım ilkelerine sadık kalacak bir araba üretmeyi planladığını açıkça gösteriyor. Ayrıca bu model, gelecek sene Avrupa'da satışa sunulacak olan firmanın crossover'i Lynk & Co 01'in yoğun olarak etkilediği bir tasarıma sahip olacak. Arka tarafta karmaşık şekilli LED arka lambaları ve iki borulu egzozları görebiliyoruz, önde ise otomobilin burnu gayet iyi görülebiliyor, ayrı gündüz sürüş ışıklarına sahip farlar dikkat çekiyor. Fotoğrafları çekilen prototipin emisyon testinde olduğu düşünülüyor. 

 

Ayrıca, BMW'nin M Sport modelleri ve Mercedes'in AMG Line spesifikasyonları gibi daha sportif ve agresif bir versiyon olabilir. Bu versiyon alçaltılmış süspansiyon ile daha hızlı ve daha güçlü başka versiyonların da öncüsü olabilir.

 

Yeni Lynk & Co SUV resimlerine buradan ulaşabilirsiniz.

 

01, Volvo ile birlikte geliştirilen Kompakt Modüler Mimari (CMA) platformunu kullanıyor, 03 de yine bu mimariyi kullanacak. Volvo'nun yakında çıkacak olan XC40 crossover'i, S40 sedanı ve V40 hatchback modelleri de CMA'yı paylaşacak. 

 

Dolayısıyla bu modeller bazı motorları da paylaşabilir. Motor serisi muhtemelen daha sonra çıkacak hibrit versiyonların yanı sıra, 1.5 litrelik üç silindirli ve dört silindirli benzinli motorlardan oluşacak. Platformun bu teknolojiyi destekleyecek şekilde geliştirilmesi nedeniyle tam elektrikli bir versiyon da mümkün. Volvo, 2019 yılında CMA platformu kullanan bir elektrikli modelini piyasaya sürecek.

 

Kabine henüz göz atmadık, ancak 03 konsepti bize, üretim otomobilinin iç görünümü hakkında bir fikir veriyor. Benzersiz bir tasarıma ve ileri teknolojiye sahip, çoğu Çin tasarımlarından epey farklı olacak iç kabin dünya pazarlarını sallayacak diyebiliriz. Kontrollerin bazı modellerde tamamen dijital olması muhtemel ve multimedya özellikleri için büyük bir merkezi dokunmatik ekran var.

 

Şanghay'daki 03 konsept tanıtım etkinliğinde Lynk & Co yöneticileri, akıllı telefonunuzun araç anahtarı gibi çalıştığı şirketin yeni uygulama tabanlı araba paylaşımı özelliğini de tanıttılar. Uygulama, aracınızı arkadaşlarınızla sorunsuz şekilde paylaşmanıza olanak tanıyor.

 

Şirket, arabalarının kalıcı olarak WiFi erişim noktalarına bağlanacağını söylüyor, bu sayede arabaya uzaktan erişim de kolaylaşacak. Araç içi veriler kalıcı bağlantı için ücretsiz olacak.

 

Aslında satın alma süreci de, tüm otomobilin özelliklerinin standart olduğu ve otomobilin sabit bir fiyatla satılıp kapıya teslim edildiği bir iş modelinin bir parçası olarak tamamen internet üzerinden olacak. Müşterilere abonelik modelleri de sunulacak.

Son Güncelleme : 23 Ağustos 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo