Volvo-Geely'nin 'BMA' platformunun ilk modeli görüntülendi

Ototeknikveri     23 Ağustos 2017 11:29

Volvo'nun ana şirketi Geely, Çin için Geely SX11 kod adı ile yeni bir küçük SUV üzerinde çalışıyor. SX11'in casus fotoğrafları yayınlandı ve dış ve iç detayları ortaya çıktı.

Volvo-Geely'nin 'BMA' platformunun ilk modeli görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geely SX11, Volvo-Geely'nin ortak geliştirdiği 'BMA' platformunu temel alan ilk model. CMA platformu C segmenti otomobiller için, BMA platformu ise B segmenti otomobiller için geliştirildi. Geely SX11, Geely BoYue kompakt SUV'nin tasarımını takip ediyor. Bununla birlikte, daha küçük boyutlu ve çatı çizgisi arkaya daha dik eğimle inen SX11, daha dinamik ve sportif görünüyor.

Iç kabinde, Geely SX11, Geely BoYue'ye kıyasla çok farklı bir orta konsol yerleşimine sahip. Merkezi havalandırma çıkışları şık dokunmatik ekranlı multimedya sisteminin altında. En dış köşedeki havalandırmalar B-SUV karakteriyle çok uyumlu bir görünüm sergiliyor. Üç kollu direksiyon ise, BoYue'dan alınmış.

 

Geely SX11'in diğer özellikleri şu an için bilinmiyor. Modelin SX11P adında bir plug-in hibrit versiyonu olabileceğinden bahsediliyor. Standart SX11, 2019 yılının sonuna kadar üretime girebilir. SX11'in kompakt sedan ve station gibi türevleri de bekleniyor.

BMA platformu nihayet Volvo'nun "20 serisi" altındaki B segmenti modellerinin gelmesine kapıyı aralayabilir. Volvo ABD CEO'su Lex Kerssemakers de geçtiğimiz günlerde basına yaptığı açıklamada bunu ima etti. Bununla birlikte, XC40, yeni nesil S40, yeni nesil V40, yeni nesil S60 ve yeni nesil V60 şu an firmanın öncelikleri. Bu modeller ve 2019'da çıkması planlanan elektrikli otomobil, Volvo 20 serisinin henüz pek yakında olmadığını gösteriyor.

Son Güncelleme : 23 Ağustos 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo