Çinli Chery, yeni markası ile Avrupa'yı hedef alıyor

Ototeknikveri     23 Ağustos 2017 04:42

Frankfurt'ta bir SUV konsepti olan ilk model sergilenecek.

Çinli Chery, yeni markası ile Avrupa'yı hedef alıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Çinli Chery Automobile, önümüzdeki birkaç yıl içinde Avrupa'da binek otomobil satışlarını yepyeni bir marka ile yapacağını açıkladı. Chery'nin yeni markasının ilk modeli, "genç, kentli ve ilerici fikirli müşteriler" için tasarlanmış kompakt bir SUV olacak. Chery, henüz adını açıklamadığı yeni marka ile hibrit, tak-çalıştır hibrit ve elektrikli araçlar sunacaklarını söyledi. Yeni SUV konsepti, 12 Eylül'de Frankfurt otomobil fuarında ilk kez tanıtılacak. Chery, yeni bir platforma dayalı otomobilin "Avrupalı kişisel ve filo müşterilerinin tasarım, kalite, dinamizm ve güvenlik açısından ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacağını" belirtti. Chery'nin Avrupa'daki planları, Avrupa'da genişleme hedefine sahip bir Çin markası olan Qoros Automotive ile bağlantısını kesme isteğinden kaynaklanıyor. Çin'de yayınlanan haberlere göre Chery, Qoros'taki yüzde 25.5 hissesine bir alıcı bulamadı.

 

Chery, ithalat ve dağıtım ortaklarıyla işbirliği içinde bir Avrupa satış operasyonu kurmayı planladığını söyledi. Ayrıca Avrupa'da Çin'deki Wuhu, Pekin ve Şangay'daki tasarım ve Ar-Ge merkezlerini destekleyecek yeni tesisler kurulacak..

Chery'nin SUV konseptinde, geniş ve yüksekte konumlandırılmış bir multimedya ekranı bulunuyor. General Motors'dan Steve Eum da baş tasarımcı olarak Temmuz ayında Chery'e katıldı.

 

Chery, araç satışlarının geçen yıl % 28 artışla 700.000'e yükseldiğini ve bunun 100.000 adetinin ihracat olduğunu söyledi. Firma, Çin dışında 10, Çin'de 4 üretim tesisi ve 1 milyondan fazla araç üretme kapasitesi ile Avrupa'daki hedeflerini yerine getirebilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Chery'nin SUV konsepti, küçük farlarla çevrelenen bir ön panjura sahip. Chery, Zhejiang Geely Holding Grubu'na ait Lynk & CO, SAIC'e ait MG Motor, Great Wall ve Borgward gibi Avrupa pazarını hedefleyen diğer Çin markalarına katılıyor. Lynk & CO, 2019 yılında çok sayıda yeni modelin ilki olarak 01 kompakt crossoverin satışına başlamayı planlıyor. İngiltere'de otomobil satan MG Motor da, yine 2019'da Avrupa'da genişleyeceklerini açıkladı.

 

Basında çıkan haberlere göre, Çinli kamyon üreticisi Foton'un desteğiyle canlanan Alman markası Borgward, Frankfurt'ta sportif bir coupe benzeri elektrikli otomobil duyuracak. Great Wall Motor, Çin'in en büyük SUV üreticisi ve yeni oluşturulan Wey premium markasıyla ürünlerini sergileyecek. İlk Wey logolu araç, VV7 crossover, Nisan ayında Şanghay otomobil fuarından sonra 167.800 yuan (25.424 $) fiyatla satışa çıktı. Great Wall, şimdi Wey markasının ikinci ürünü olan VV5 kompakt crossover'i Çin'de test ediyor.

Son Güncelleme : 23 Ağustos 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo