Mercedes, Frankfurt Motor Show'da kompakt EQ konseptini tanıtacak

Ototeknikveri     23 Ağustos 2017 08:47

Elektrikli kompakt EQ modeli Mercedes'in yeni ürün atağının öncüsü olacak.

Mercedes, Frankfurt Motor Show'da kompakt EQ konseptini tanıtacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes, önümüzdeki ay Frankfurt Motor Show'da yeni EQ konseptini sunacağını doğruladı. Konsept, kompakt bir otomobil olacak. Şu an için ayrıntılar yetersiz, önümüzdeki ay Frankfurt'ta konseptin yer alacağı öğrenildi ancak konseptten hiç teaser yayınlanmadı. Mercedes'in EQ serisindeki giriş seviyesi ürünlerden biri olacak konsept, serinin neye benzeyeceğini göstermesi bakımından oldukça önemli. 2016'daki Paris Motor Show'da yeni alt markanın tanıtımı olarak sunulan Generation EQ konseptini takiben, yeni konsept EQ logolu ikinci konsept otomobil olacak. Mercedes 2025 yılına kadar EQ markası ile 10 yeni elektrikli model çıkartmayı hedefliyor. Firmanın kompakt serisi ise 2020 yılında beş üründen sekiz ürüne çıkacak.

Yeni nesil A-Serisi'nden bir sedan model, ayrıca GLB olarak adlandırılan yeni bir kompakt crossover model de bekleniyor. Üçüncü yeni kompakt model, muhtemelen EQA olarak adlandırılacak elektrikli bir hatchback olacak.

 

Mercedes'in kompakt otomobil yelpazesine üç yeni model katılacak

Mercedes yönetim kurulu başkanı Dr. Dieter Zetsche Detroit Motor Show öncesi firmanın kompakt ürün yelpazesini genişletme planlarını açıkladı. Markanın mevcut kompakt otomobil serisi, A-Serisi, CLA, CLA Station, GLA ve B-Serisi'nden oluşuyor.

 

Bu araçların yüksek performanslı Mercedes-AMG versiyonları bağımsız model olarak düşünülmediğinden, ürün yelpazesinin genişletilmesi başka yerlerden gelecektir.

 

Üç yeni modelden en önemlisinin VW e-Golf ile rekabet edecek EQA olacağına inanılıyor. Mercedes'in pazarlama başkan yardımcısı Dr. Jens Theimer Detroit'de "Kompakt otomobillerden büyük [SUV] segmentlere kadar her alanda EQ otomobilleri göreceğiz" dedi.

 

Mercedes, 2019-2025 yılları arasında piyasaya sürülecek olan EQ alt markasına ait 10 yeni elektrikli taşıtın geliştirilmesine 10 milyar Euro yatırım yaptı. Firma yeni modeller için uygun tüm EQ ön ekli isimleri de tescil etti. İlk gelen model Mercedes'in geçtiğimiz yıl Paris Motor Show'da tanıttığı Generation EQ konseptinin üretim versiyonu olacak. Daha küçük bir elektrikli hatchback bunu takip edecek.

EQA modelinin temelinde Mercedes'in yeni ölçeklendirilebilir platformu bulunacak. Bu platform her aksta bir elektrikli motora yer verilerek kalıcı dört çekişli sürüş sisteminin kullanılmasına imkan tanıyor. Maliyetleri düşürmek ve arabayı daha erişilebilir bir fiyat noktasına getirmek için yalnızca bir elektrik motorunun kullanılması muhtemel. Minimum 500 km sürüş mesafesi bekleniyor.

 

Özel resim, bitmiş EQA'nın nasıl görünebileceği hakkında fikir veriyor. Modelin yeni nesil A-Serisi'nden tasarım özellikleri alması bekleniyor ancak model Generation EQ ile önizlenen EQ serisi görünümüne sahip olacak.

 

Mercedes, kompakt otomobillerde son beş yılda iki milyondan fazla satışla önemli bir büyüme kaydetti. Satılan GLA'ların yüzde 60'ından fazlası diğer markalardan gelen müşteriler tarafından tercih edildi. Dolayısıyla, Mercedes kompakt SUV'lerin bayilere daha da fazla yeni müşteri getirme potansiyeli olduğunu düşünüyor.

GLA'nın üzerinde konumlanan yeni GLB halen geliştirilmekte ve BMW X1'e karşı daha sağlam ve pratik bir alternatif olarak tasarlanıyor. Bir sonraki A-Serisi ile aynı MFA2 platformunu temel alacak model 2019'da bayilerde olacak. GLA'dan ayırt edilmesi için modelin uzun aks mesafeli bir versiyonu da olacak.

 

Kompakt otomobil yelpazesinin genişlemesinde son aşama A-Serisi'nin sedan versiyonu olacak. Gelecek yıl muhtemelen bu model üç yeni modelden ilki olacak.

Son Güncelleme : 23 Ağustos 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo