Volkswagen Scirocco elektrikli coupe olarak yeniden doğacak

Ototeknikveri     24 Ağustos 2017 06:27

300 hp güç çıkışı sunacak yeni elektrikli VW Scirocco özel görüntülerle ortaya çıktı.

Volkswagen Scirocco elektrikli coupe olarak yeniden doğacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen Scirocco, yeni neslinde sportif iki kapılı bir elektrikli coupe olarak yeniden doğacak ve firmanın yeni elektrikli MEB platformunu temel alacak. Scirocco, VW'nin önümüzdeki yıllarda ortaya çıkacak I.D. ailesi ile pek çok bileşenini paylaşacak. Bu, yeni modelin mevcut otomobilin kompakt boyutlarını koruyabilmesini ve çok daha iyi bir iç mekan sunmasını sağlayacak. Volkswagen Ar-Ge şefi Dr. Frank Welsch, 1974 yılında VW serisine katılan Scirocco ismini kullanmak için yeni aracın sadık kalınması gereken yönleri olduğunu söyledi.

Welsch "Bana göre, Scirocco'yu sadece sportif iki kapılı bir coupe için kullanabiliriz. Böyle bir arabayı nasıl yapacağımız konusunda net değiliz ve elektrikli platformumuza dayalı ilginç bir konsept geliştirip uygulamayı düşünüyoruz. Bu harika ve eğlenceli bir araba olabilir. Yeni bir küçük coupe için seçenekler düşünüyoruz. Duyusal otomobiller için bir konsept üzerinde çalışıyoruz. Volkswagen'in daima duyusal otomobillere ilgisi var." dedi.

 

Scirocco, SUV'lerin hakim olmaya başladığı VW'nin mevcut serisinde giderek gözden düşmüştü. Şu an 10 yaşında olan sportif otomobilin mevcut versiyonu, elektrikli halefi gelmeden önce bir boşluk bırakarak tamamen sonlandırılacak gibi görünüyor.

Bununla birlikte, Welsch SUV'lerin ve crossoverlerin popülaritesindeki yükselişin sportif modeller için bir tehdit olmasına gerek olmadığını belirtiyor. Aslında, Welsch yeni çıkacak T-Roc gibi otomobillerin yaşlanan coupe'nin bıraktığı boşluğu doldurabileceği fikrini reddediyor. Welsch, bu konuda "Bir aileniz varsa Scirocco'yu satın almazsınız. T-Roc dört kapılı ve küçük aileler için kesinlikle mükemmel. Birisine Scirocco'dan söz ettiğinizde bunun tam olarak neye benzediği konusunda kafalarında net bir imaj var. Bu imajı bozarsak, farklı boyutlar kullanırsak bu bir Scirocco otomobil olmaz. Bu yeni bir Tiguan konsepti yapıp adına Golf demek gibi olurdu" diye konuştu. 

 

Markanın elektrikli MEB platformuna yerleştirildiğinde, tasarımcı ve mühendisler otomobilin boyutlandırmasını ve iç mekanını geliştirirken aynı zamanda mevcut Scirocco'nun şık tasarımını da koruyabilecekler.

 

Çikolata barı tarzı modüler piller, düşük bir ağırlık merkezi için düz şekilde zeminin altına yerleştirilebilir. Yanmalı motorun olmaması sayesinde daha geniş bir kabin için sürücünün önündeki alan boşaltılabilir.

 

İlk I.D. otomobil - Golf boyutlu bir aile tipi hatchback - 2020'de gelecek. Bundan bir kaç yıl daha sonra sportif bir Scirocco tarzı versiyon görebiliriz.

 

Modüler piller VW'nin Scirocco'yu çeşitli güç çıkışlarıyla sunmasına izin verecek, ancak 320 ila 600 km arasında bir elektrikli sürüş mesafesi bekleniyor. Yüksek kapasiteli piller ve daha güçlü motorlar sayesinde giriş seviyesi otomobillerin 170 bhp'yi, Scirocco R versiyonunun ise 300 hp'yi aşan güç çıkışına sahip olması beklenebilir. Dört tekerlekten çekiş bir seçenek olabilir, çünkü MEB platformu hem önde hem de arkada elektrikli motorların yerleştirilmesine imkan veriyor.

Yeni otomobilin nasıl görüneceği şu an için belli değil ancak pek çok stil özelliğini I.D. konseptinden alması bekleniyor. Bu, çok sayıda net çizgi, geniş ve iddialı bir ön yüz ve çarpıcı LED gündüz farları anlamına geliyor. Kaynaklar, I.D. konseptinin MEB'in imkan verdiği ölçüde kısa olduğunu söylüyor, bu nedenle Scirocco aynı aks mesafesini paylaşacak. Özel görsellerde de modelin kısa ön sarkıntıları ve agresif çatı çizgisi görülebiliyor.

 

Şık ve ferah iç tasarım için minimalist bir yaklaşım benimsenecek, düğmeler mümkün olduğunca azaltılacak. Konsola büyük bir merkezi dokunmatik ekran hakim olacak.

 

VW'nin en sportif modellerinden biri olacak yeni Scirocco, I.D. hatchback ile gelen otonom teknolojilerin de çoğuna sahip olacak. Model piyasaya çıktıktan bir süre sonra 5. seviye tam otonom sürüş teknolojisi kazanabilir.

Son Güncelleme : 25 Ağustos 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo