Audi isimlendirme stratejisini yeniliyor

Ototeknikveri     24 Ağustos 2017 07:08

Audi model isimlerini otomobillerin kW cinsiden güç çıkışlarına göre belirleyecek. Audi A8 yeni isimlendirme sisteminin kullanıldığı ilk model olacak.

Audi isimlendirme stratejisini yeniliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi, dünya çapında otomobil modellerinin güç çıkışı tanımlamaları için standart bir terminolojiyi benimsiyor. Audi A1 - Audi Q7 arasındaki model serilerinin adları değişmeyecek. Model ailelerinde, daha önce kullanılan çeşitli tip tanımlamaları yerine iki sayı kombinasyonu yer alacak. Yeni tanımlamalar, güç çıkışlarını simgeleyecek ve hem yanmalı motorlu otomobiller hem de hibrit ve elektrikli e-tron modelleri için geçerli olacak.

 

Yeni model tanımlamaları için referans değer, otomobilin kW cinsinden güç çıkışı olacak. Audi, bu nedenle, model serilerini farklı performans seviyelerine göre alt sınıflara ayıracak, bunların her biri iki rakamlı bir kombinasyonla tanımlanacak. Örneğin, "30" rakam kombinasyonu, 81 ile 96 kW arasında güç çıkışı bulunan tüm modellerin arkasında görünecek. "45" ise 169 ila 185 kW arasındaki güç çıkışı anlamına geliyor. Audi model yelpazesinin en üstü, 400 kW'nin üzerindeki performans sınıfı ise "70" sayı kombinasyonunu alacak. Her durumda, bu rakamlar motor teknolojisi (TFSI, TDI, g-tron veya e-tron) ile birlikte görünecek.

Audi ürün yelpazesindeki performans seviyelerini tanımlayan rakam kombinasyonları, beşerlik artışlarla artmakta ve ilgili model serilerinde ve markanın genel model yelpazesinde yer alan hiyerarşiyi göstermekte. Yeni terminolojiye göre, gelecekte spektrum Audi Q2 30 TFSI (85 kW) ile  Audi Q7 50 TDI (200 kW) arasında değişecek. Üst düzey, yüksek performanslı S ve RS modelleri ve Audi R8 seride özel bir yere sahip olacak ve klasik adlarını koruyacaklar.

 

AUDI AG, Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Dietmar Voggenreiter yeni isimlendirme sisteminin gerekçesini "Alternatif sürüş teknolojileri giderek daha fazla önem kazandığından, bir performans niteliği olarak motor silindir hacmi müşterilerimiz için daha az önemli hale geliyor. İsimlerin güç çıkışına göre yapılandırılması çeşitli performans seviyeleri arasında ayrım yapılmasını kolaylaştıracak" diye açıklıyor.

 

Değişiklikler 2017 sonbaharında yeni Audi A8 nesli ile başlayacak. Yeniden tasarlanacak iki altı silindirli motor arasında önce 210 kW'lık 3.0 TDI - Audi A8 50 TDI -, ardından 250 kW'lık 3.0 TFSI - Audi A8 55 TFSI - gelecek.

Önümüzdeki aylarda piyasaya sunulacak tüm yeni Audi model serileri, yeni isimlendirme sistemine dahil olacaklar. Audi, 2018 yazında kalan model serilerinin isimlerini de değiştirecek.

Son Güncelleme : 26 Ağustos 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo