Yeni Volvo XC40 iç kabindeki depolama sorunlarını bitiriyor

Ototeknikveri     24 Ağustos 2017 08:29

Volvo, günümüzde dünya genelindeki sürücüler tarafından günlük olarak karşılaşılan bir problemin sona erdiğini bildiriyor: araçların içinde uygun ve işlevsel bir depolama alanı eksikliği.

Yeni Volvo XC40 iç kabindeki depolama sorunlarını bitiriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo, önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulacak yeni XC40 küçük SUV iç kabinindeki yenilikçi yaklaşımı ile işlevselliği en üst seviyeye çıkartarak küçük premium SUV segmentinde liderliği ele geçiriyor. Volvo XC40, büyük XC90 ve orta boy XC60'dan oluşan SUV serisini tamamlayacak. Volvo'nun müşteri araştırma ekibi, XC40'ın geliştirme aşamasının bir parçası olarak, dünya çapındaki farklı şehir sakinlerinin arabalarını günlük olarak nasıl kullandıklarını ve daha da önemlisi, eşyalarını arabalarına nasıl yerleştirdiklerini araştırmak için önemli zaman harcadı. Müşterilere arabalarının iç mekanlarının nasıl olmasını istedikleri de soruldu.


 
Araştırma, farklı bölgeler ve şehirlerin oldukça benzer sonuçlar verdiğini ortaya koydu.

 

Volvo 40 Serisi Modelleri Yöneticisi Louiza Atcheba "İnsanlara günlük olarak taşıdıkları eşyaları nerede ve nasıl sakladığı soruldukça, günümüzdeki arabaların çoğunun bu alanda sorunlu olduğu anlaşıldı. Telefonlar orta konsoldan kayıyor, paketler ve çantalar sürekli düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor veya insanlar direksiyon başında kartlarını cüzdanlarından çıkarmaya çalışırken zorlanıyor. Bu ve karşılaştığımız birçok sorunu çözmek için yola çıktık" diyor. 

Örneğin, yeni XC40 kapılarında daha iyi depolama alanı sağlamak için Volvo tasarımcıları radikal bir yeni yaklaşım seçtiler. Hoparlörleri kapıdan kaldırarak ve ön panele monte edilmiş havalandırmalı sub-woofer'i geliştirerek Volvo, bir dizüstü bilgisayar ve bir tablet veya bir çift su şişesi için kapı bölmesinde yeterli miktarda depolama alanı yarattı.

Volvo Kıdemli Tasarım Müdürü Conny Ewe Blommé, tasarımdaki önceliklerini "Tüneli tasarlarken yalnızca güzel bir görünüm oluşturmakla kalmadık, aynı zamanda bardak tutucuların gerçekten işe yarar hale gelmesini ve tasarımın para, kartlar veya şarj kabloları için alanlar sağladığını garanti ettik. Amacımız telefonunuz için kablosuz şarj ve USB bağlantı noktaları sunan kullanışlı bir alan yaratmaktı." diye tarif ediyor.

 

Torpido bölmesinin altına küçük bir katlanır kanca eklendi, böylece küçük alışveriş paketleri için güvenli bir alan yaratıldı. Her iki ön koltuk altına, mini tablet veya diğer küçük nesneler için yeterince büyük bir depolama alanı sunuyor.

XC40 ayrıca, konsolda kredi kartları ve servis kartları için yuvalar sunuyor ve bunları ihtiyaç duyulduğunda kolaylıkla kullanılabilir duruma getiriyor. Tünel konsolunda, kol dayama yerinin altında, bir mendil kutusu ve benzer boyuttaki nesneler için geniş bir depolama alanı bulunuyor. Özel, çıkarılabilir bir kutu ise çöplerin kolayca biriktirilebilmesi ve atılabilmesini sağlıyor.

 

Conny Ewe Blommé yeni modelin bagajı için ise "Bagajda, farklı eşyalar için katlanılabilir ve ayrılabilir bölmeler ve kolayca bagaj alanını tam kapasite kullanmanıza olanak tanıyan akıllı bir zemin sistemi tasarladık. Arka koltuktaki elektronik katlama mekanizması size tek düğme ile düz bir yükleme zemini sunuyor" diyor.

XC40, bagaj yüklemesini basit bir iş haline getiren dört yük çengeli ile birlikte alışveriş çantalarını veya diğer eşyaları taşımayı güvenli hale getiren iki kancalı, katlanabilir bir bagaj bölücüsü içeriyor. Yükleme katının altına özel bir kilitli bölme de eklenmiş.

 

Louiza Atcheba yapılan yenilikler için şunları söylüyor: "XC40 ile yapmış olduğumuz şey çok kapsamlı tüketici verilerine dayanıyor. XC40 ile, tüm eşyalarınızın kolayca erişebileceğiniz ancak istenmeyen gözler tarafından görülemeyecek yerlerde olmasını sağlıyoruz. Bu fonksiyonel kabin derli toplu olması ile zihninizi rahatlatacak."

Son Güncelleme : 26 Ağustos 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo