En çok satan Seat Leon üçüncü nesil oldu

Ototeknikveri     28 Ağustos 2017 03:05

Beş yıldan daha kısa bir süredir piyasada bulunan üçüncü nesil Seat Leon, daha önceki tüm rekorları geçerek 682.567 adet satmayı başardı.

En çok satan Seat Leon üçüncü nesil oldu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Üçüncü nesil Leon, Seat'ın tarihinde en çok satan kompakt model ve 1999'da ilk neslinin piyasaya sürülmesinden bu yana toplam 1 milyon 893 bin 279 adet satıldı. Seat Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Wayne Griffiths "Üçüncü nesil Leon, Seat için bir dönüm noktası ve şirketin değişiminde ana itici güçlerden biri. Bu, en çok satan modelimiz ve bu nesilde ilk defa seriye eklediğimiz başarılı station versiyonu ile filo satışlarımızda da büyük bir sıçrayış sağladı." dedi.

Seat Leon'un en önemli pazarları Almanya, İspanya ve İngiltere. Mevcut Leon satışlarının % 30.7'si, filo satışlarında da stratejik bir rol oynayan station versiyondan oluştu. 2012'de üçüncü kuşak Leon'un lansmanından bu yana, Seat'ın filo satışları yüzde 90'dan fazla arttı.

 

Seat Leon, Ibiza, Ateca ve yeni çıkacak Arona ile birlikte markanın tarihindeki en büyük ürün atağını oluşturuyor ve Seat satışları bu yıl şimdiden yüzde 13'lük bir artış gösterdi.

Son Güncelleme : 29 Ağustos 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo