Porsche 2018 Cayenne'yi daha da güçlendirdi

Ototeknikveri     30 Ağustos 2017 01:38

Porsche, ağırlığını azaltarak, güç çıkışını yükselterek ve yeni direksiyon ve süspansiyon özellikleri ekleyerek üçüncü nesil Cayenne'ye sportif bir sürüş performansı kazandırdı.

Porsche 2018 Cayenne'yi daha da güçlendirdi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Cayenne'nin 3.0 litrelik motorunun gücü 40 hp artırılarak 335 hp oldu, 2.9 litre V-6 ise 20 hp artış ile 434 hp güç çıkışı kazandı. En hızlı versiyon 4.9 saniyede 0'dan 100 km / s hıza çıkabilecek ve maksimum hız 265 km/s olacak. Porsche amiral gemisi SUV'sini önümüzdeki haftalarda Frankfurt Otomobil Fuarı'nda sergileyecek. Model fuarın hemen öncesinde bu Salı günü tanıtıldı. Cayenne, 911 ve Panamera'da da kullanılan arkadan çekişli sürüş sistemiyle geliyor ve bu sayede otomobil daha dar bir dönme yarıçapı ile yüksek hızlarda daha iyi manevra yapabiliyor. Yeni sekiz vitesli Tiptronic S şanzıman ise daha kısa yanıt süreleri ve sportif vites oranları sunuyor.

 

Ağırlığı azaltmak için, Cayenne'nin metal levhası alüminyumdan yapılmış. Böylece Cayenne, Panamera'dan sonra dış kısmı tamamen hafif malzemeden üretilen ikinci Porsche modeli oluyor. Hafif bir lityum-iyon polimer marş pili de ağırlığı azaltmaya yardımcı oluyor. 1985 kg ağırlığındaki Cayenne önceki modelden 65 kg daha düşük ağırlığa sahip.

 

Cayenne öncekinden daha uzun ve daha alçak, böylece daha aerodinamik bir görünüm ve geniş iç mekan sunuyor. 4918 mm uzunluk 63 mm artırılmış. Aks mesafesi 2895 mm ile aynı kalırken tavan yüksekliği 9 mm azalmış. Bagaj kapasitesi 100 litre artarak 770 litre olmuş.

 

Büyük tekerlekler

SUV'nin sürüş dinamikleri, standart aktif dört tekerlekten çekişli sürüş sistemi ile geliştirildi. Cayenne'nin tekerlek boyutları, 19 inç ile öncekinden 1 inç daha büyük ve özellikle virajlarda sürüş dinamiklerini geliştirmek için arka aks üzerinde daha geniş lastikler bulunuyor. Aşınmayı ve sürtünmeyi azaltan tungsten karbür katmanla kaplı döküm demir fren diskleri de modeldeki yeniliklerden bir tanesi.

 

Cayenne, geçen yıl yeni nesil Panamera ile piyasaya sürülen Porsche'nin 12.3 inçlik yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekranına kavuştu. Güvenlik donanımı, şerit değiştirme ve şerit koruma yardımıyla birlikte bir termal görüntüleme kamerası ile gece görüş yardımını içeriyor.

Porsche'nin Cayenne'in mevcut nesilindeki gibi yeni nesile de bir tak-çalıştır hibrit versiyon eklemesine kesin gözüyle bakılıyor. Porsche CEO'su Oliver Blume, Temmuz ayında Reuters'e verdiği demeçte, üçüncü nesil Cayenne'nin bir dizel motor seçeneği bulunmasına rağmen, firmasının son dizel araçlarından birisi olabileceğini söylemişti. Porsche 2020'den önce dizele devam edip etmeyeceğine karar verecek.

 

Almanya Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt geçtiğimiz aylarda, araçlarda potansiyel olarak yasadışı emisyon kontrol yazılımı bulunmasının ardından kardeş marka Audi tarafından geliştirilen 3.0 litrelik dizel motorlarla donatılmış Cayenne modellerinin geri çağrılmasını emretti.

 

Cayenne, 2002'den bu yana 760.000'den fazla satılan Porsche'nin en başarılı ikinci modeli. SUV, markanın daha önce ihmal ettiği Çin gibi gelişmekte olan pazarlara girmesini sağladı.

 

İlk nesil Cayenne, o zamanlarda tartışmalı bir olaydı; çünkü iki kapılı spor otomobillere dayanan Porsche imajının sınırlarını test etti. İlk kez satışa çıktığında piyasada sadece birkaç premium SUV vardı ve gerçek bir performans odaklı off-roader yoktu. Porsche fanatikleri başlarda markanın ağır bir lüks SUV satmasından hoşlanmadılar.

Cayenne, lüks spor otomobil markalarının SUV segmentine geçebileceğini kanıtladı ve bu segment büyüdü. Porsche'nin sahibi Volkswagen Grubu bünyesinde, Bentley daha hızlı Bentayga'yı piyasaya sürerken, Lamborghini de gelecek sene Urus'u sunacak. Fiat Chrysler ise, yüksek performanslı Quadrifoglio versiyonuyla Alfa Romeo Stelvio'yu ve Maserati Levante'yi ekledi.

 

VW Touareg ve Audi Q7 ile ortak bir platformu paylaşan Cayenne, Slovakya'nın Bratislava kentindeki fabrikada kardeş modellerin yanında üretilecek. Şu anda boyası biten otomobiller, son montaj için Almanya'nın Leipzig kentindeki Porsche tesisine gönderildi.

 

2018 Cayenne fiyatı Almanya'da 74.828 euro'dan başlayacak ve Cayenne S için 91.964 euro'ya kadar yükselecek.

Son Güncelleme : 01 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo