Smart'ın Yeni Vision EQ Fortwo Konsepti Tanıtıldı

Ototeknikveri     31 Ağustos 2017 04:23

Smart, otonom teknolojilerle donatılmış iki kişilik yeni Vision EQ Fortwo konseptini Frankfurt Motor Show'dan hemen önce tanıttı.

Smart'ın Yeni Vision EQ Fortwo Konsepti Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Minik konsept otomobil, Daimler'in kentsel hareketliliğin ve yerel toplu taşımanın geleceğini nasıl öngördüğünü ortaya koyuyor. Tamamen otonom elektrikli araç, ihtiyaç duyulduğu her an hizmet verebilmek için daima internete bağlı.Bu, aynı zamanda EQ markasıyla sunulacak ilk Smart otomobili olacak. Daimler, 2022'ye kadar bir Smart modelinden başlayarak büyük bir SUV'ye kadar değişen, ondan fazla elektrikli araç çıkarmayı planlıyor. Smart CEO'su Annette Winkler, konsepti "Smart Vision EQ, gelecekteki kentsel hareketlilik konusundaki vizyonumuzu yansıtıyor. Bu çalışma bu zamana kadarki en radikal otomobil paylaşım konsepti, tamamen otonom, maksimum iletişim yeteneklerine sahip, kullanıcı dostu, kişiselleştirilebilir ve elbette elektrikli." diye tarif ediyor. 

 

Smart Vision EQ Fortwo, otomobil paylaşımı göz önüne alınarak yaratılmış. İç kabinde kontrol düğmeleri bulunmuyor, tüm fonksiyonlar kullanıcının mobil cihazı ya da sesli komutla çalıştırılıyor. Geleneksel bir kontrol panelinin yerine kabinde gül pembesi - altın rengi çerçeveli 24 inç boyutunda bir ekran ve dış kenarlarda 4 inç boyutunda iki daha küçük ekran bulunuyor. 

 

Dış cephedeki Siyah Panel ön panjur aynı zamanda diğer yol kullanıcıları ile bir iletişim aracı olarak da kullanılabiliyor, örneğin yoldan geçen yayalara mesaj görüntüleyebiliyor. Kapılar isteğe bağlı olarak aktive edilebilen bir filmle kaplanmış. Geleneksel farlar ve arka lambalar yerine, Vision EQ Fortwo ön kısımda göz benzeri bir şekil alabilen ve arka kısımda kullanışlı bilgileri gösterebilen LED ekranlar kullanıyor.

 

Elektrikli aktarma organları 30 kWh'lik bir pil ile besleniyor. Araba kullanımda değilken dolum için kendisini bir şarj istasyonuna yönlendirebiliyor.

Son Güncelleme : 01 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo