Ford, Fiesta ailesini genişletti

Ototeknikveri     31 Ağustos 2017 06:36

Ford, yeni Fiesta yarı kompakt modelinin alıcılarının iki kategoriye girmesini bekliyor: daha önce Fiesta almış ve şu an harcama yapacak daha fazla parası olan müşteriler ve kompakt otomobillerden gelen ancak teknolojiden ödün vermek istemeyen müşteriler.

Ford, Fiesta ailesini genişletti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu alıcılara hitap etmek için Ford, Fiesta'ya gelişmiş sürüş yardım sistemleri ile donatılmış ve lüks bir Vignale versiyonu ve bir crossover versiyon ekliyor. Daha geniş seçenek Ford'un pazarlamacılar tarafından "Antonella" olarak adlandırılan Fiesta'nın tipik hedef kitlesine hitap etmek için sunuluyor. Antonella, Ford için daha önce Fiesta müşterisi olmuş ancak şu an daha fazla para harcayabilecek müşterileri temsil ediyor. Ford Avrupa dış tasarım direktörü George Saridakis'e göre Antonella anne babasının evinden çıkmış, artık daha fazla para kazanan genç profesyonelleri kapsıyor.

 

Ford, yüksek marjlı araç satışlarını arttırarak Avrupa'daki karlılığını artırma stratejisinin bir parçası olarak bölgedeki en çok satan model olan Fiesta'nın ortalama etiket fiyatını yükseltmek istiyor. Otomobil üreticisi, "premium yarı kompakt" sektöründe 20.000 euro'nun üzerinde fiyalarla daha iyi donanımlı küçük otomobiller satmayı hedefliyor. Ford, geçen yıl Avrupa'nın yarı kompakt pazarının yüzde 15'inden sorumluydu.

 

Ford Titanium'un en çok satılan versiyom olarak kalmasını bekliyor ancak müşterilerin daha pahalı versiyonları tercih etmesiyle toplam satışlardaki payı yüzde 43'ten yüzde 35'e düşecek. Şirket, Sportif ST Line versiyonunun yüzde 25 ve Vignale'nin yüzde 10'luk kesimi oluşturmasını beklediklerini söyledi. Ford, her dört satıştan birini oluşturan Fiesta üç kapılı modelini de bırakmıyor. Fiesta, Fiat 500 temellerini paylaşmak yerine şimdi bir Ford platformuna dayanan Ka+'dan ayrılması için büyüdü. Yeni Ka+, mini otomobil segmentinden çıkıyor ve düşük fiyatlı bir yarı kompakt isteyen alıcıları hedefliyor. Ford Fiesta versiyonlarını farklı tamponlar, ızgaralarön panjurlar ve iç döşemeler ile ayırıyor. Vignale ve ST için iç kabinde Ford için yeni bir üretim işlemi kullanılıyor ve bununla özellikle konsolda yeni desen ve görünümle daha lüks bir his yaratılmış. 

 

Fiesta Hakkında Bazı Gerçekler 

Teknoloji: Modeldeki sürüş yardım sistemleri 4'ten 15'e yükseliyor. Bunlar arasında geceleri de çalışan bir yaya tespit sistemi ve otomatik fren yapabilen park asistanı da bulunuyor.

 

Bağlanabilirlik: Fiesta, 8 inç büyüklüğünde yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekranlarla Ford'un Sync 3 multimedya sistemini kullanıyor.

 

Motorlar: Fiesta'nın motor seçenekleri arasına 120 hp'lik güçlü bir dizel ve 1.1 litrelik bir benzinli motor da eklendi.

 

Çıkış tarihi: Temmuz. (Türkiye yakında)

 

Başlangıç fiyatı: 12.950 Euro (Almanya).

 

Nerede üretildi: Köln, Almanya.

 

En düşük CO2 emisyonu: 89g / km.

Son Güncelleme : 01 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo