Mercedes X Serisi'nin Fransız Kuzeni Renault Alaskan, Avrupa'ya Geliyor

Ototeknikveri     01 Eylül 2017 06:17

Renault Alaskan, geçen yıl Kolombiya'da tanıtımını takiben 2.3 litrelik bir dCi turbodizel motor ile Avrupa'ya geliyor. Yakından ilişkili olduğu Mercedes-Benz X-Serisi gibi Alaskan da Nissan NP300 Navara'ya dayanıyor.

Mercedes X Serisi'nin Fransız Kuzeni Renault Alaskan, Avrupa'ya Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bazı pazarlarda, Alaskan müşterileri 2.5 litrelik bir benzinli güç ünitesi seçebilirken, Avrupalı müşteriler tek turboşarjlı 160 hp ya da iki turboşarjlı 190 hp 2.3 litre dizel motor seçeneklerinden faydalanabiliyor. Altı vitesli manuel veya yedi vitesli otomatik şanzıman sayesinde Renault, Alaskan'ın hızlanma ve verimlilik açısından sınıfının en iyisi olduğunu söylüyor. Renault-Nissan LCV patronu Ashwani Gupta "Alaskan'ın Latin Amerika'da piyasaya sürülmesinin ardından, Avrupa'da bulunabilirliği, Renault'nun küresel hedeflerinin bir başka kanıtı. Alaskan, talepkar ticari müşterilerin ve özel alıcıların ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanmış güçlü bir pick-up" dedi. Renault Avrupa başkanı Jean-Christophe Kugler, Alaskan'ın Avrupa'da büyüyen segmentin yanında çiçek açma şansına sahip olacağını düşünüyor.

 

Kugler "Renault, Avrupa'nın 2016'da %25, 2017'nin ilk yarısında %19 büyüme kaydeden 1 tonluk pikap segmentine giriyor. Avrupa'da 9000 satış noktasıyla hizmet veren, hafif ticari araç piyasasında önemli bir oyuncu olarak Renault serisini Alaskan ile büyütüyor." dedi.

 

Nissan'ın Barcelona fabrikasında üretilen Renault Alaskan, ilk olarak Avrupa'daki müşteriler için Çift Sıralı Kabinli 4x4 formda satışa sunulacak. Ancak bu seri, kıtadaki farklı pazar ihtiyaçlarına göre kademeli olarak genişleyecek. Ayrıca, Fransız alıcılar sınırsız kilometre ve iki yıllık üretici garantisi alırken, diğer Avrupa ülkeleri üç yıllık / 100.000 km'lik bir garanti alacak.

 

Modelin bir çok iç kabin özelliği arasında konsolun merkezinde yer alan 5 inç TFT 3D renkli ekran, 7 inç renkli dokunmatik ekran, 360 derece kamera ve anahtarsız giriş var. Alaskan, ayrıca elektronik sınırlı kaymalı diferansiyel, Yokuş Kalkış Asistanı, Yokuş İniş Kontrolü ve üç farklı sürüş modu (4x2, yüksek oranlı 4x4 ve düşük oranlı 4x4) ile geliyor.

 

Renault Alaskan, 6.3 litre / 100 km ortalama yakıt tüketimine sahip. Renault modelin segmentindeki en verimli araçlardan biri olduğunu söylüyor.

Son Güncelleme : 03 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo