VW T-Roc kompakt SUV sınıfına ivme katıyor

Ototeknikveri     03 Eylül 2017 10:02

Bir SUV'nin hakimiyeti ve kompakt otomobil çevikliğini birarada sunma iddiasını taşıyan yeni T-Roc ile Volkswagen kompakt SUV sınıfına ivme kazandırmayı hedefliyor

VW T-Roc kompakt SUV sınıfına ivme katıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen, yeni geliştirilen kompakt sınıfı bir crossover ile model yelpazesini genişletiyor: T-Roc. kapsamlı kişiselleştirme seçenekleri (müşteri tarafından seçilen dekorlar ve iki renkli tasarım), son derece gelişmiş araç destek sistemleri (Ön Bölge Asistanı ve Şerit Yardımı standart, isteğe bağlı Trafik Sıkışıklığı Asistanı), yenilikçi dijital özellikler (yeni nesil Aktif Bilgi Ekranı), ideal bağlantı teknolojileri (Volkswagen Car-Net ile), verimli motorlar (direkt enjeksiyonlu turbo motorlar, 140 kW / 190 PS'ye ulaşan güç çıkışı) ile çeviklik ve rahatlık için tasarlanmış (isteğe bağlı DCC adaptif şasi kontrolü, bir Golf ile aynı seviyede sürüş konforu). Bu yapılandırmayla, Volkswagen'in yeni crossover'i kompakt SUV sınıfına yeni bir ivme kazandırıyor. İdeal dış boyutlar, iç kabinde yüksek işlevsellik seviyesi (beş kişilik oturma kapasitesi, 445 litrelik bagaj kapasitesi) otomobili kullanışlı hale getiriyor. Çok yönlü bir araç olan T-Roc bir SUV'nin baskın karakteri ile sportif bir kompakt otomobilin çevikliğini birleştiren ön tekerlekten veya dört tekerden çekişli (4MOTION Active Control ile) sürüş sistemi seçeneklerine sahip. T-Roc, uzun yolculuklarda ve şehir içinde sürücüsünü ve yolcularını evinde hissettiriyor.

 

Volkswagen'in SUV atağı. Volkswagen Markası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Herbert Diess "T-Roc patlayan SUV segmentinde yeni bir kriter belirliyor" diyor ve şöyle devam ediyor: "Fonksiyonelliği, dinamik kullanımı ve teknolojisi ile T-Roc, tüm iyi Volkswagen niteliklerini somutlaştırıyor ve SUV atağımıza ivme kazandıracak." Volkswagen, T-Roc'u 20.000 euro sınıfında (Alman pazarında) başlatıyor ve kompakt SUV'ler segmentini de kapsayacak şekilde SUV serisini genişletiyor. Pazar lansmanı Kasım ayında Avrupa'da başlayacak ve ön satışlar Eylül ayında açılacak.

 

Dört harf, bir ifade. T-Roc dünya genelinde kolayca anlaşılabilir ve tanınabilir bir isim. Geliştirmeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Dr Frank Welsch, modelin ismini şöyle açıklıyor: "T harfi SUV DNA'sını ve güçlü yönlerini yeni modele aktaran otomobilin başarılı öncüleri Tiguan ve Touareg'i simgeliyor. Yüksek oturma pozisyonu, kaporta ve hareketli aksamın sağlamlığı ve üst seviyeler için standart olarak bulunan dört tekerlekten çekiş sistemi modelin öncülerinden gelen bu özellikler arasında. 'Roc', ise İngilizce Rock sözcüğünden türetildi. T-Roc, kompakt bir hatchback modelin çevikliği ve kompakt sınıfın dinamizmiyle SUV hakimiyetini birleştiren bir crossover. Bu otomobil gerçekten belirli seçenekleri ve renk kombinasyonu ile segmenti sallayacak, bazen daha yüksek sesle ve bazen daha yumuşak şekilde. T-Roc markayı ve otomobil sahiplerini mobilitenin geleceğine taşıyan yeni bir Volkswagen."

Kompakt SUV'ler geleceğin yıldızı. T-Roc dünyanın hemen hemen tüm kilit pazarlarında piyasaya çıkacak. Avrupa pazarları için yeni SUV, Portekiz'deki Setúbal fabrikasında (Lizbon'da) üretilecek. Satış, Pazarlama ve Satış Sonrasından Sorumlu Volkswagen Binek Araçlar Yönetim Kurulu Üyesi Jürgen Stackmann, T-Roc'un satış pazarları hakkında şu açıklamayı yaptı: "Yaklaşık olarak kompakt SUV'lerin yüzde 80'i Avrupa'da ve Çin'de satılıyor. Bu tür SUV'ler Brezilya, Hindistan, Rusya ve ABD'de de önem kazanıyor. Önümüzdeki on yılda bu kompakt SUV'lerin yıllık küresel satış hacminin yaklaşık 6.4 milyon adetten 10.6 milyon adete çıkması bekleniyor."

 

Bu SUV'ler çok başarılı, çünkü çok dinamik bir görünüme sahipler, kompakt dış boyutlarıyla geniş kapsamlı işlevsellik ve daha yüksek oturma pozisyonu sunuyorlar. Volkswagen, T-Roc'da bu sentezle büyük başarı kazandı. Bu tip araçlar çoğu kez kentsel alanlarda yolda olan araç sürücülerinin ihtiyaçlarını ideal bir şekilde karşılıyor. Örneğin, T-Roc, hem aktivitelere ve seyahate meraklı bekarları, hem de aileleri hedef alıyor. Bu hedef grupların hepsi, kentsel dünyayla uyumlu bir SUV istiyor, bu da eğlenceli bir sürüş ve özgüvenli bir tasarım gerektiriyor. T-Roc, mükemmel konforu, yüksek oturma konumu, yenilikçi güvenlik sistemleri, esnek iç mekanı, yüksek güvenilirlik ve benzersiz tasarım DNA'sı ile bu ihtiyaçları karşılıyor. Kompakt bir SUV olan yeni T-Roc, kendisini kırsal dünyada da çağdaş bir arkadaş haline getiriyor ve kolaylıkla bir ailenin haftasonu gezisini renklendirebiliyor.

Son Güncelleme : 03 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo