Skoda Kodiaq vRS 2018'de Geliyor

Ototeknikveri     04 Eylül 2017 03:39

Skoda, gelecek yıl Kodiaq vRS'yi, benzinli ve dizel versiyonları ile piyasaya sürecek.

Skoda Kodiaq vRS 2018'de Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skoda, lansmanı yaklaşmakta olan SEAT Ateca Cupra'ya daha büyük bir alternatif olarak gelecek yıl yüksek performanslı Kodiaq vRS'yi sunacak. Çek üretici bu yılın başlarında Skoda Kodiaq Sportline'yi çıkartmıştı ancak rakamlar vRS markasının Octavia'nın ötesine geçerek Kodiaq gibi büyük modelleri de kapsayabileceğini gösterdi. Skoda'nın Ar-Ge yöneticisi Christian Strube, geçtiğimiz yıl bu konuda şunları söylemişti: "VRS için daha fazla potansiyel görüyorum. Son derece başarılı ve ben portföyümüzü diğer modellere genişletmek istiyorum. Octavia vRS, Skoda için iyi bir marka temsilcisi. Şimdi, Superb'in vRS sürümünü nasıl oluşturacağımız hakkında tartışıyoruz ve Kodiaq'da da bir vRS'yi istiyorum. Teknik gelişme ekibinden, bunun için savaşıyoruz. "

Beş ve yedi koltuklu SUV modellerinin daha hızlı türevlerinin şu an kurul onayı aldığı ve ilkbahardaki Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtıldıktan sonra 2018 yılının ilk yarısında piyasaya çıkacağı öğrenildi. 

 

Skoda, yüksek performanslı Kodiaq'ı her biri 240 bhp civarında güç çıkışına sahip benzinli veya dizel motor seçenekleri ile sunacak. Mevcut Octavia vRS 2.0 litre turbo benzinli motor 242 bhp'ye kadar çıkabiliyor. Strube, zaten VW Grubu'nun 237 bhp ikiz turbo şarjlı 2.0 litre dizel motoru ile donatılmış ve "fantastik" olarak nitelendirdiği bir Kodiaq modeli test ettiğini geçen yıl itiraf etmişti. Otomobilin dört tekerden çekişli sürüş sistemi ve çift debriyajlı bir otomatik şanzıman ile sunulacağına kesin gözüyle bakılıyor.

 

Yüksek performanslı Kodiaq yenilenmiş ön ve arka tamponlar, daha büyük tekerlekler ve ön panjurun etrafında daha fazla tasarım detayları ile daha dramatik bir tarz elde edecek. Kabin spor koltuklar ve vRS logoları ile gelecek. Bu model Skoda'nın fiyat bariyerini 43.000 euro bariyerinin üzerine çıkarabilir. 

 

Skoda Superb vRS

276 hp 2.0 litre turbo motorlu, dört çekişli mevcut en üst donanım seviyesi Superb modelinin de üzerinde yer alacak yeni bir Superb vRS modeli gelebilir. Bu modelde Volkswagen Golf R'nin 296 hp motorunun bir miktar güç artışı ile ve dört çekişli sürüş sistemi ile yer alması bekleniyor. 

 

Bununla birlikte, Skoda plug-in hibritlerini de mümkün olan en kısa sürede piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Piyasaya sürülecek ilk benzinli-elektrikli model, 2018 yılında Superb olack. Bunu Kodiaq ve yeni Karoq takip edecek.

Son Güncelleme : 04 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo