2018 Dacia Duster - 2014 Dacia Duster karşılaştırması

Ototeknikveri     04 Eylül 2017 05:17

Dacia, Frankfurt Otomobil Fuarı'ndaki tanıtımın hemen öncesinde yeni 2018 Dacia Duster'i (2018 Renault Duster) paketinden çıkardı. Sizler için yeni modelin 2014 Dacia Duster ile karşılaştırmasını yaptık.

2018 Dacia Duster - 2014 Dacia Duster karşılaştırması
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İlk nesil Dacia Duster, Dacia'nın ilk SUV otomobiliydi. Giriş seviyesi SUV piyasasını düşük fiyatıyla sallayan modelin tasarımı oldukça sadeydi ve fiyatı görünümüne de yansıyordu. İkinci nesil Duster için, ön ve arka kısımda daha çağdaş bir tasarım benimsendi ve birkaç küçük değişiklikle otomobilin stili olgunlaştı. Dacia, Duster'in anında tanınabilir özgün kimliğini koruma istedi ve bunun için evrimsel bir yaklaşım benimsedi. Ön kısımda, 2018 Dacia Duster, LED gündüz farları dahil üç bölüme ayrılmış farlar, yeniden tasarlanan ön panjur, daha büyük Dacia logosu, saten-krom kaplamalı seçkin kaydırma plakası ve yeni kırışık çizgileri ile tazelenmiş kaput ile geliyor.

Tasarımcılar, Dacia Duster'in kemer çizgisini yükseltti, ön camı 100 mm ileriye uzattı ve C sütununu daha içeriye doğru aldı. 17 inç jantlar 16 inç jantların yerini aldı. Daha dik eğimli ön cam, daha şık pencereler ve daha büyük jantlar SUV'yi daha sportif hale getiriyor. Arka kısımda, arka cam ve bagaj kapağı daha kısa, saten-krom kaplama arka kaydırma plakası ve daha etkileyici bir tampon dikkat çeken özellikler arasında. Jeep Renegade'i anımsatan köşeli görünümlü arka lambalar, dikey arka lambaların yerini almış. Sis lambası ve geri vites lambası tampondaki reflektörlerin altında bulunuyor.

 

İlk nesil Dacia Duster gibi ikinci nesil Dacia Duster de sağlam Logan / B0 platformuna dayanıyor. Dacia, platforma ikinci nesil model için biraz güncelleme yapmış olabilir ancak ayrıntılar henüz açıklanmadı. Eski (Renault / Dacia) Duster, 1.2 litrelik TCe benzinli, 1.6 litrelik 16V benzinli, 2.0 litrelik 16V benzinli ve 1.5 litrelik dCi dizel de dahil olmak üzere çeşitli motorlarla satılıyor.

2018 Dacia Duster'in özellikleri henüz açıklanmadı. Bununla birlikte, eski modelin benzinli motorlarından 1.2 litrelik TCe kesin devam edecek. 1.5 litrelik dCi dizel motor ise 1.6 litrelik bir dCi dizel motorla değiştirilebilir ya da biraz güncellenerek devam ettirilebilir.

Dacia, muhtemelen bu yılın sonuna kadar Dacia Duster'i Avrupa'da piyasaya çıkaracak. İlk teslimatlar yıl sonu ya da 2018 yılının başında başlayabilir. Yeni Duster İngiltere'de 2018 baharında, Hindistan'da ise 2019'un ilk yarısında çıkacak.

Son Güncelleme : 04 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo